юли 19, 2024

Баба Фатма даде рецепта, която е от нейната баба и върши работа: Приготвя се лесно и след седмица имате перфектен лек за много болести!

done

Баба Фатма даде рецепта, която е от нейната баба и върши работа: Приготвя се лесно и след седмица имате перфектен лек за много болести!

Тази рецепта е стара колкото света. Много хора са я ползвали в миналото, но с течение на времето, съвременните лекарства са я изместили по ред причини.

Това е смес от черен пипер и зехтин, и това, което се прави е само да се смесят. И зехтинът и черния пипер са изключително полезни сами по себе си за много проблеми, а като се смесят, правят чудеса със здравето.

Необходими съставки:

1 литър зехтин
5 супени лъжици черен пипер на зърна

Ето как точно се приготвя:

Пиперът се смила и слага в стъклен буркан. Зехтинът се затопля до точка на кипене и тогава се смесва с черния пипер.

Разджурква се хубаво и се оставя така да престои на сухо и тъмно място за една седмица.

Прецедете маслото и отново го сложете в стъклена бутилка. Ползва се по 1 супена лъжица на ден 30 минути преди хранене.

Ето какви ефекти има маслото от черен пипер върху тялото:

То действа антибактериално, спазмолитично, антиоксидантно, противовъзпалително, антисептично, слабително, отхрачващо, диуретично, стимулиращо, изпотяващо и антипиретично. Черният пипер намалява появата на газове и стимулира здравословното уриниране и изпотяване, благодарение на което токсините се изчистват. Увеличава капацитета на дихателните пътища и помага при назална конгестия и синузит. Намалява възпалението, причинено от ухапвания от насекоми.

Ако рецептата Ви е харесала ще се радваме да я споделите с Вашите приятели.

Don`t copy text!