юли 13, 2024

Баща в последния момент отказа да плати сватбата на своята дъщеря. И затова си имаше наистина основателна причина

done

Когато живеете с един човек и всеки ден чувствате, че връзката ви се влошава и влошава, това е знак, че е време да прекратите тази връзка. Но понякога страхът от самотата е много по-силен от стремежа към щастие, така че често се замесваме в ненужни взаимоотношения.

Не винаги е лесно да намерите смелост да избягате от разрушителни взаимоотношения. Но нещата се променят, когато ситуацията достигне точката на кипене.

Своята история разказва човек във форума Reddit и получава подкрепата на хиляди непознати.

Ето какво е написал:

– Скорошната ми дъщеря искаше да се омъжи. Планирането на сватба отнема по-голямата част от времето й и времето на майка й (не я наричам съпруга, защото не сме женени, въпреки че сме живели заедно в продължение на 10 години).

Миналата година, доведената ми дъщеря завърши университета. Платих 40 хиляди долара за това обучение. Тя няма работа и сега живее при нас, по време на следването си и продължава да живее досега. Аз дори й купих кола, след като завърши училище.

От време на време нейният биологичен баща нахлуваше в живота ни. Той не плащаше никаква помощ и през цялото време не подкрепяше дъщеря си. Но тя го обичаше и искаше той да бъде част от живота й и не мога да я обвинявам за това.

Сватбеното място беше предназначено за максимум 250 души. Дадох списък на 20 познати, които бих искал да видя на събитието, тъй като плащам за тази сватба. Поисках за сватбата майка й да изпратят покани.

В събота видях един приятел, поканен от мен, и попитах дали ще идва на празника. Той отговори, че е видял обявата за сватбата, но не е получил покана. Поглеждайки към съобщението, не видях и името му, само имената на майка й и биологичния баща.

Също така бях изненадан да науча, че никой от моите приятели не беше поканен.

Както се оказа, просто нямало достатъчно място. Трудно е да се каже колко се ядосвам.

На следващия ден имахме неделен обяд с бъдещо семейство, за което не бях предупреден.

Не мисля, че съм се чувствал по-унизен. За няколко минути мълчах, за да се освестя. Щом разбрах, че мога да говоря, казах, че искам да вдигна тост. Не помня точно какво казах, но същността е следната:

„Имах удоволствие да бъда част от това семейство през последните десет години. В този момент аз съм много благодарен на булката и младоженеца, защото те ми отвориха очите за нещо много важно. Те показаха, че позицията ми в това семейство изобщо не е това, което мислех, че е.

Исках да стана истинска подкрепа, ако е необходимо. Но вместо това взех позицията на банкомат, който брои и дава парите, не повече.

Оттогава имате нов „благодетел“, включително на церемонията, отказвам се от финансовите си задължения в полза на този баща. Поздравявам бъдещите младоженци и им пожелавам щастие по пътя, който са избрали. Сега излезте от къщата ми!

Тази бележка приключих с тост. Смятате ли, че това е егоистично? Трябваше да се отърва от сватбата, когато дори не се поколебаха да откажат да поканят гостите ми?

Отмених всичките ангажименти и успях да върна част от парите. Прехвърлих всичките пари от съвместната сметка в моята лична сметка. Ако искат биологичният баща да седне като главна на масата, нека плати за сватбата.

Не очаквах да получа такава подкрепа тук. Не мога да обещая, че ще напиша с какво приключи сватбата, не искам да мисля за това.

Ако смятате, че не можете да оцените една връзка, най-вероятно това не се променя.

Хората не се променят за една нощ, така че този човек е направил правилното нещо, като прекъсне всички връзки със семейството.

Don`t copy text!