• Home
  • Бездомно момче намира портфейла на милионер, почти припада, виждайки своя снимка в него

Бездомно момче намира портфейла на милионер, почти припада, виждайки своя снимка в него

Бездомен тийнейджър е ужасен, когато намира снимката си в изгубения портфейл на милионер. Той търси отговори и открива тъмна, разтърсваща сълзи глава от миналото на покойния си баща.

13-годишният Тайлър се задъхваше, докато вървеше, а дестинацията му все още беше неясна и облачна. „Трябва ли да се върна в приюта? Не, татко не искаше да живея така“, помисли си той, докато се мотаеше под уличната лампа, изтощен и гладен.

След преждевременната смърт на баща му, Тайлър нямаше кой да го приеме и беше изпратен в приемен дом недалеч от града. Той направи всичко възможно да се справи със загубата и да се адаптира към новите условия на живот, но не успя да намери мястото си. Тайлър не обичаше да живее с другите деца и се чувстваше затворен в клетка.

Една вечер, когато всички спяха дълбоко, Тайлър избяга от приемния дом в търсене на свобода. Но съдбата го отведе по друг път, където му беше приготвено нещо друго…

„Хей, събуди се, човече. Хей, добре ли си?“ Тайлър чу слаб глас да го вика. Той се издигна до силует на три тийнейджъри, които се струпаха около него, блокирайки слънчевия лъч.

— Ето, пийни вода — предложи едно от момчетата.

„Хей, благодаря, приятел. Мисля, че припаднах снощи.“

След като научиха, че Тайлър е гладен, сирак и бездомник, момчетата събраха парите си и му купиха закуска. След това те му предложиха да се присъедини към тяхната банда и показаха на Тайлър мястото му на паркинга на мола, където обикновено прекарваха нощта.

„Тук спим. Можеш да останеш при нас, ако искаш!“

Не тайте злоба; Правят те слаб и огорчен. Вместо това прощавайте на другите, защото само любовта и прошката ви правят силни.

Тайлър, който смяташе, че няма кой да го обича, намери надежда и започна да живее с бездомните тийнейджъри. Дълбоко в себе си той жадуваше за семейство и баща му му липсваше. С течение на дните Тайлър започна да работи странни концерти, за да си изкарва прехраната, като миене на коли, почистване на прозорци на ресторанти и дори помагане на хората да носят чантите си вкъщи.

В един такъв ден той се върна много по-рано на мястото си на паркинга, за да си почине. Тайлър имаше дълъг работен ден и започна да оправя леглото си със стар картон, когато нещо под колоната привлече вниманието му.

Любопитен, Тайлър отиде до мястото и намери портфейл, скрит с пачки пари, платинени карти и чекове с транзакции на стойност милиони. Но това, което го плени и разтревожи, беше снимката му в портфейла. Тайлър едва не припадна, защото не можеше да разбере как богатият човек, който беше изгубил портфейла си, има неговата снимка.

Кой е този човек и как се е сдобил със снимката ми, чудеше се Тайлър, докато тръгваше на следващия ден да търси отговори.

На следващия ден след като приятелите му си тръгнаха, Тайлър взе портфейла и посети адреса, който беше намерил на визитна картичка. Въпреки че можеше лесно да открадне парите, Тайлър не го направи, докато размишляваше върху думите на покойния си баща Джейсън:

„Имате планини за изкачване, но го направете по скромен и честен начин. Не лъжете и не крадете, защото успехът без упорит труд никога не трае.“

Тайлър тръгна към офиса, за да намери човек на име Джонсън, наричан още г-н Милър, и да му върне портфейла. Той очакваше награда за своята честност и искаше да разбере защо снимката му е в портфейла, но веднага беше спрян от охраната.

„Искам да се срещна с г-н Милър“, каза той на пазача, който бързо забеляза и разпозна портфейла на шефа си в ръката на Тайлър.

„Ти, малък крадец. Как смееш да откраднеш портфейла на шефа ми?“

„Хей, не, грешно сте ме разбрали. Намерих този портфейл вчера на паркинга пред мола.“

„Не лъжи, тъпанарко. Дай ми портфейла и ми кажи адреса си, или ще те предам на ченгетата.“

Страхувайки се от най-лошото, Тайлър казал на пазача, че живее в приемния дом. Не искаше приятелите му да се забъркват в беда. Той предположи, че човекът ще го пусне, но за негова изненада, пазачът веднага извика мъж и изпрати Тайлър с него в приемния дом.

Пазачите изпитаха облекчение, след като видяха Тайлър отново. Те го прибраха и го посъветваха да не бяга и въпреки че Тайлър беше на безопасно място, това не му хареса. Чувстваше се пленник и чакаше нова възможност да избяга, когато два дни по-късно се появи богат мъж в скъп костюм.

Беше г-н Милър, милионерът, който беше загубил портфейла си със снимката на Тайлър в него.

Джонсън беше научил за честното момче, което бе върнало портфейла си и беше посетил приемния дом, за да му благодари лично, като не предполагаше, че момчето е връзка с болезненото му минало.

Тайлър влезе в стаята за свиждане и беше изумен да види богат човек, който чакаше да се срещне с него. Казаха му, че посетителят е собственик на портфейла. Веднага щом Джонсън видя Тайлър, той беше ужасен.

„ТАЙЛЪР, ТОВА ТИ ЛИ СИ??“ — възкликна той шокиран.

„Да, аз съм Тайлър и върнах портфейла ти преди няколко дни.“

„Тайлър, момчето ми, как си?“

Тайлър беше озадачен и не можа да познае Джонсън.

„Видях моята снимка в портфейла ти. Не те познавам и как се сдоби с моята снимка?“

Джонсън се облегна назад, със сълзи, които се стичаха от очите му, докато признаваше истина, която Тайлър никога не е знаел.

„Баща ти Джейсън и аз бяхме най-добри приятели от детството“, започна Джонсън. „Отидохме в един и същи колеж и изживяхме най-добрите дни от живота си.“

„Но не знаех, че Джейсън ще се влюби в същата жена, в която бях влюбен. Мечтаех за живот с майка ти, но всичко беше съсипано, когато я видях да приема предложението му на Свети Валентин. Баща ти и аз се караха и се разделиха, след като той избра майка ти пред мен. Преместих се от града и никога повече не се свързах с Джейсън. Но много години по-късно получих писмо от баща ти…“

„Писмо??“

„Да, това беше последното писмо на Джейсън. Той ми каза, че е банкрутирал и е загубил жена си преди няколко години. Каза, че е болен и прикован на легло, и ме помоли да се грижа за единствения му син, ако нещо му се случи. Баща ти дори ми изпрати снимката ти с надпис — Тайлър е скъпоценен камък. Моля, погрижи се за него, след като си тръгна — отзад.“

Тайлър избухна в сълзи.

„Дори на смъртния си одър баща ми мислеше само за мен. Обичам го и ми липсва толкова много.“

„Но никога не съм те виждал на погребението на баща ми. Не си спомням да съм те виждал там. Защо не дойде?“

В този момент Джонсън не можеше да скрие истината. Той стисна силно устни и започна да разказва по-нататък.

„Пренебрегнах баща ти и писмото му, защото бях зает с работа. Започвах ново звено и не исках да си губя времето и парите за моя приятел, който грабна любовта ми от мен. Хвърлих писмото с твоята снимка, но не може да бъде мирно.“

„Оставих егото и злобата си настрана и дойдох да посетя баща ти, но беше твърде късно. Чух, че е починал и те изпратиха в приемния дом. Дойдох да те потърся, но ми казаха, че си избягал .. Съжалявам, Тайлър. Не исках да те изоставя. Загубих най-добрия си приятел и се почувствах виновен, че не прекарах времето си с него през последните му дни.“

Джонсън прегърна Тайлър с насълзени очи и с разбито сърце, обещавайки да се върне за него. Той започва да подготвя необходимите документи и осиновява Тайлър три месеца по-късно. Джонсън осъзна, че семейството и приятелите са по-важни от парите и положи всички усилия да компенсира невежеството си към най-добрия си приятел.

В крайна сметка Тайлър се премества при осиновителя си и започва да живее живота на мечтите си под любовта и грижите на новото си семейство.

Какво можем да научим от тази история?

Никакви пари не могат да компенсират любовта и грижите, които получавате от семейството и приятелите си. Поради гнева си и натоварения си график, Джонсън пренебрегна писмото на покойния си приятел. Но след като загуби приятеля си, той осъзна, че никакви пари не могат да върнат тази любов.

Не тайте злоба; Правят те слаб и огорчен. Вместо това прощавайте на другите, защото само любовта и прошката ви правят силни. Джонсън продължаваше да таи негодуванието си и съжаляваше, след като загуби най-добрия си приятел.

Споделете тази история с приятелите си. Може да озари деня им и да ги вдъхнови.