юли 25, 2024

Варненец, който си позволи да отреже 80 дървета в имота си ще бъде глобен с до 10 хиляди лева

done

Варненец, който си позволи да отреже 80 дървета в имота си ще бъде глобен с до 10 хиляди лева

Варненец е отсякъл незаконно от имота си в район „Владислав Варненчик“ 80 дървета. За това си действие следва да му бъде наложена глоба от Община Варна, като същата ще бъде в размер от 5 до 10 000 лева.

От пресслужбата на администрацията съобщават, че санкцията е съгласно действащата наредба за изграждане, стопанисване, контрол и опазване на зелената система на територията на общината.

За да може да трасира границите на имота си, през април 2023 година собственикът подал молба да му бъде разрешено да разчисти своя имот от сухи о полусухи дървета и храсти.
Неговата молба била разгледана и бил извършен специализиран оглед, с който се разрешило на собственика единствено да почисти и премахне самораслата храстова растителност, както и саморасли дървесни издънки с диаметър до 6 см.

По-рано тази година гражданин подал сигнал, че се извършва незаконна сеч. Така собственикът на имота бил установен, същият нямал издадена заповед за изсичането на множество липи, кедъри, борове, дъбове, мъждрян, клен, явор, чинари, ясен и орех.

Прокуратурата е сезирана, тъй като според Наказателния кодекс е извършено нарушение и следва то да бъде наказано.

Don`t copy text!