юни 16, 2024

Вашата лимфа е задръстена с токсини, ако имате тези 7 симптома!

done

Вашата лимфа е задръстена с токсини, ако имате тези 7 симптома!

Едно от най-важните неща за здравето на всеки е премахването на токсините от тялото . В тялото има много системи, органи и жлези, които отговарят за унищожаването на токсините. Но много от тях могат да бъдат запушени и да не изпълняват функциите си правилно.

Лимфната система е една от най-важните, която помага за отстраняването на токсините, но не функционира правилно при много хора.

Лимфната система се състои от лимфни възли, жлези, далак, сливици и тимус. Той е част от кръвоносната и имунната система.

Има много причини за неправилно функциониране на лимфната система, като например дефицит на хранителни вещества, висок прием на преработени храни и липса на активност.

Ето симптомите, които показват, че трябва да прочистите лимфната си система:

Храносмилателни разстройства
Чести главоболия
Инфекции на синусите
Наднормено тегло
Хронична умора
Артрит
Кожни заболявания

Представяме ви 10 начина да ви помогнем да създадете потока в лимфната система, който е необходим за премахване на токсините и нормализиране на функциите на лимфната система.

Физическа дейност

Първото нещо, от което се нуждае здравата лимфна система, са редовните упражнения. Започнете с някои по-леки упражнения и се опитайте да увеличавате нивото им на интензивност всеки ден. Скачането на малък батут е едно от най-добрите упражнения за лимфната система.

Алтернативни лечения

Един от най-лесните начини за детоксикация на лимфната система е чрез лимфен дренажен масаж. Това може да увеличи циркулацията на лимфата и да премахне излишните течности, мазнини и токсини от клетките. Друго лечение, което ще помогне за стимулиране на лимфния поток и за премахване на токсините от тялото, е акупунктурата.

Топъл и студен душ

Кръвоносните съдове ще бъдат разширени от гореща вода, докато студената ще ги свие. Течностите, които са били в тялото за по-дълъг период от време, ще бъдат изхвърлени чрез това „изпомпване“. Бременни жени и хора със сърдечно-съдови заболявания не трябва да провеждат тази терапия.

Използвайте химическо чистене

Изчеткайте сухата кожа, като правите кръгови движения с четката в продължение на 10 минути. След това можете да вземете душ. За най-добри резултати комбинирайте сухо четкане с горещ и студен душ.

Пийте чиста вода

Препоръчително е да консумирате половината от телесното си тегло в унции вода дневно (160 паунда = 80 унции вода). Освен това трябва да изпиете няколко чаши вода с лимон.

Избягвайте да носите тесни дрехи

Носенето на тесни дрехи може да навреди на правилната циркулация в лимфната система, тъй като те причиняват блокиране на лимфата, което води до натрупване на токсини.

Дишайте дълбоко

В тялото ни има 3 пъти повече лимфна течност от кръв и няма орган, който да я изпомпва. Можете да направите действие на помпане, което изисква дълбоко дишане. Това ще помогне на лимфната система да транспортира токсините в кръвта, преди черният дроб да ги изчисти.

Яжте храни, които насърчават лимфния поток.

Можете да насърчите здравето на лимфата, като ядете богати на хранителни вещества сурови храни:

Плодове с ниско съдържание на захар
Ленено семе
Листни зелени зеленчуци
Авокадо
Семена от чиа
Бадеми
Чесън
Червени боровинки
Орехи
Бразилски орехи

Избягвайте храни, които запушват лимфната система:

Изкуствени подсладители
Преработени млечни продукти
Преработени месни продукти
Соеви продукти
Захар и богати на захар продукти
Трапезна сол

Пригответе чайове от билки, които стимулират лимфния поток:

Астрагал
Магданоз
Ехинацея
Розмарин и мащерка.

Don`t copy text!