юни 12, 2024

Видите ли това по колата си, бягайте веднага – набелязан сте!

done

Видите ли това по колата си, бягайте веднага - набелязан сте!

Експерти по сигурността разказа как можете да загубите колата и вещите си в нея заради найлонов плик.

Наличието на нова кола показва богатството на човек, а безскрупулните тарикати крадци са готови на всякакви трикове, за да спечелят лесно някой и друг лев за сметка на човек, изкарал парите си с честен труд и търпение.

Източници от силите за сигурност разказа за нов метод за измама на собственици на автомобили с помощта на обикновена найлонова торбичка.

Често шофьорите, взимайки колата си от паркинга, намират под чистачките си различни рекламни брошури и бележки. Този път обаче джамбазите са измислили доста по хитра схема, те са започнали да използват огледалата за обратно виждане от страната на пътника. Увиват ги с парцал или найлонов плик с надеждата, че шофьорът ще излезе от колата, оставяйки вратата отворена.

Когато собственикът на колата напусне автомобила, за да провери какво се случва с огледалото, по правило вътре остава чантичката си с телефона, документите и портфейла с парите. И ако ключът все още е в контакта, водачът може да загуби не само чантата с цялото й съдържание, но и самата кола.

Нападателите, наблюдаващи шофьора от разстояние, действат светкавично в удобен момент – обират всичко ценно и дори може да отмъкнат колата. Ето защо, ако видите нещо подозрително по автомобила си, просто напуснете паркинга и едва след като изминете определено разстояние, спокойно се отървете от всички ненужни неща, увити около частите на колата.

Don`t copy text!