юли 19, 2024

Видяха ЕГН-то на Лили Иванова, най-накрая стана ясно на колко години е примата

done

Видяха ЕГН-то на Лили Иванова, най-накрая стана ясно на колко години е примата

Примата на булгарската естрада упорито крие точната дата на раждането си, но пък гледа с чувство за хyмор на закачките за възрастта си.

На 24 април звездата на родната музикална сцена ще отпразнува своя рожден ден.

Макар през последните 20 години Лили да се придържа към теорията, че е родена през 1939 г., всъщност редица факти сочат, че по времето на социализма паспортът й бил фалшифициран, а тя подмладена.

Истинската рождена дата на изпълнителката на “Ветрове” всъщност била 24 април 1934 г. и проста сметка показва, че след броени дни тя навършва цели 89 гoдини и подкарва юбилейните 90, пише “Хотарена”.

Основното доказателство, подкрепящо теорията, че Лили е 34-ти набор, са свидетелствата на нейната собствена кума Лидия Станчева.

 

Тя е бивш директор на „Естрадна дирекция”, изключително близка приятелка на примата. Навремето е била поканена от нея да й кумува на сватбата й с композитора Иван Пеев.

Именно него Лили нарича „голямата ми, единствена и истинска любов“ в биографичната си книга „Истината“.

 

Лидия Станчева е човекът, който е видял с очите си ЕГН-то на примата на брачното им с свидетелство с композитора. Тази дата на раждане потвърждава приживе и колежката на Лили – Снежана Кратова.

Според запознати от музикалния бранш промяната на датата на раждане се случила преди повече от 50 години. Тогава тя трябвало да замине за Чили, където да участва в голям международен музикален форум.

 

Имало обаче един проблем — изискването на организаторите било певиците да не надвишават 30 години. Така родните служби тихомълком подправили паспорта на Лили, за да може да замине на фестивала в Южна Америка.

Макар да подкарва 90, любимката на българите продължава да изглежда завидно добре и да кипи от енергия. За поредна година тя ще проведе мащабно национално турне в 13 града.

През миналата година тя също имаше турне, но за първи път отнесе критика от феновете си – в много градове тя отказа бисовете.

Появиха се и коментари, че забравяла имената на музикантите от собствения си бенд по време на представянията им на рециталите. Отдавна се говори и, че звездата има проблеми с паметта, тъй като чете текстове на вечните си шлагери от папка поставена на статив пред нея.

Независимо от всичко, Лили е все така обичана и продължава да пълни залите с верни почитатели.

Don`t copy text!