юни 12, 2024

Военен показа, как само с натискането на една точка кръвното се смъква за секунди

done

Военен показа, как само с натискането на една точка кръвното се смъква за секунди

Военослужещите нерядко попадат в екстремни ситуации, в които е нуждо бързо действие без отлагане и суетене-Те знаят за определени точки от тялото ни, които ако се натиснат, притежават способността за секунди да облекчат болката.

Една от тези тайни точки посочва военослужещ, който е в армията повече от 20 години. Според него има точка на пръста и когато върху нея се приложи акупресура, може бързо да намали кръвното налягане и да се отървете от болката.

Тази точка е разположена върху възглавничката на средния пръст, под нокътя, на лявата ръка.

Когато човек вдигне кръвно, на него му става трудно да диша или получава потъмнявате в очите, тогава трябва да вземете остър предмет (молив, кибрит), да протегнете лявата ръка и да натиснете малката възглавница на средния пръст.

Трябва да натиснете силно за няколко секунди, след това да спрете и после пак да натиснете отново.

Такава акупресура се прави в рамките на минута.

Препоръчително е да наклоните главата назад малко, като същевременно се опитвате да поемете дълбоко въздух с носа, задържайки дъха си за няколко секунди и издишайте през устата, леко наклонявайки главата си напред.

Облекчението идва много бързо, както и кръвното спада бързо. Ето защо в този случай основното е да не прекалявате. Щом почувствате облекчение, спрете незабавно да натискате върху точката.

Източник: ЗаЖената

Don`t copy text!