юли 13, 2024

Всеки който има къща спешно трябва да прочете тази новина!

done

Всеки който има къща спешно трябва да прочете тази новина!

Кой не иска да има собствена къщичка в някое китно селце – дали за да живее там или ей, тъй – за да има къде да отиде на спокойствие. Именно заради това мнозина търсят да купят или пък имат и вили край големите градове.

Но замисляли ли сте се какво се случва в имота при условия, че там не се живее постоянно. Хвърлили сте луди пари за ремонт и обзавеждане, а след време нещата започват да се разпадат – звучи ли познато?

Преди и след: Младо момиче превърна стара селска къща в уютен дом СНИМКИ

Е, спокойно, от jenata.blitz.bg имаме решение на всеки проблем. И така – в случая ще говорим за обзавеждането в селските къщи и/или вили.

Ще си кажете – „Какво пък толкова специално има по тази тема?!“. Е, има. Поне според специалиста Никита Чаплин.

Той каза, че трябва много внимателно да подберете материалите, от които са изработени мебелите в селските къщи и вилите, където не се живее постоянно.

Експертите да категорични, че мебелите от дърво или фина дървесна фракция (MDF) са най-подходящи за този вид имоти. Съвети за избора на най-издръжливите и надеждни материали за такива жилища даде Никита Чаплин.

Според експерта, в допълнение към надеждността и издръжливостта, горните материали са устойчиви на механични повреди и влага. Той посъветва да се обърне специално внимание на последния фактор при избора на под.

„Скъпият ламинат може да се влоши поради постоянна влага, така че плочките са най-добрият вариант“, обясни Чаплин.

Когато избирате комплект за селска кухня Чаплин препоръча да изберете опции с голям брой шкафове и чекмеджета, както и достатъчна работна повърхност – те са най-функционални и ви позволяват да използвате максимално пространството.

Друг важен елемент от интериора на селската кухня, който Чаплин спомена, са специалните отделения за кухненски прибори, тигани и тенджери.

„Отворените рафтове и стъклените витрини също добавят модерен акцент към интериора на кухнята, но селската къща често е прашна и стъклото постоянно ще се замърсява – не го забравяйте. Подобно е положението и във вилите – да, сигурно около тях има природа, но пак – зацапване има навсякъде и на всичко“, предупреди той.

Don`t copy text!