• Home
  • Всеки пенсионер трябва да прочете тази новина, ще има голяма радост

Всеки пенсионер трябва да прочете тази новина, ще има голяма радост

Всеки пенсионер трябва да прочете тази новина, ще има голяма радост

Скромната ми прогноза е, че накрая ще избършат потно чело и ще намерят пари за коледни добавки на пенсионерите, заяви пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“. Той напомни, че това е правено и друг път.

Манолов взе участие в международна конференция на тема „Достойна заетост и социална сигурност в Западните Балкани“, където отбеляза, че се намираме пред изключтилени обстоятелства.

„Видяхме какво е присъединяване към ЕС и свободно движение на хора. Оказа се, че то е единствено от Изток на Запад и нанесе тежки щети върху Западните Балкани. Колегите от Западните Балкани трябва да си дадат ясна сметка, че присъединяването към ЕС не е само мед, но и жило.

В България обаче стават все по-малко хората, които се изнасят, констатира президентът на КТ „Подкрепа“

В четвъртък той ще се срещне с премиера и финансовия министър.

„Поканиха ни да си говорим за бюджета. Акцентът е свързан с въвеждането на индивидуална осигурителна вноска за държавните служители. Не сме против въвеждането й, въпросът е как ще стане това“.

От думите му стана ясно още, че в проекта за бюджета за 2024 г. е предвиден ръст на пенсиите с около 10% през юли.

Промени се обмислят и в размера на майчинството за втората година на детето – а именно то да е равно на минималната работна заплата. Размерът на заплатата за догодина беше увеличен и от януари тя ще е 933 лв.

Промени при другите видове обезщетения засега не се предвиждат.