юли 13, 2024

Всички на трудов договор да четат: Полагат ви се безплатни пари, ето как да ги вземете

done

Всички на трудов договор да четат: Полагат ви се безплатни пари, ето как да ги вземете

По 150 лв. средно дават работодателите за ваучери за храна. От началото на годината служителите, които месечно получават такива ваучери, са станали приблизително 650 хил. души, съобщиха от Асоциацията на операторите на ваучери за храна.

„Ваучерите за храна са допълнителна социална придобивка към заплатите на служителите. Те не са социална помощ и не се предоставят от държавата.

Данъчното облекчение се увеличи до 200 лева. Над 60% от работодателите са увеличили сумата от 80 лева и сега средната сума е 150 лв. До края на годината очакваме работодателите още да увеличат сумата“, каза Таня Обущарова от Асоциацията на операторите на ваучери за храна.

 

Ваучерът може да се използва за храна и хранителни продукти – може да се използва в супермаркети, в малки магазини и квартални бакалии, в ресторанти. Стига обектът да има договор с операторите за ваучери за храна, стана ясно още от думите ѝ в студиото на Bulgaria ON AIR.

Съществува възможност да се плащат битови сметки с ваучерите за храна, а също да се използват и за туризъм.

„На практика това не е съвсем така. При битовите сметки се получи усложнение, тъй като доставчиците не могат да ги приемат – много от тях не разполагат със собствени каси за потребители в цялата страна“, уточни Обущарова.

Има условия към работодателите, за да предоставят ваучерите за храна – те не трябва да имат неплатени данъци.

Don`t copy text!