април 15, 2024

Голяма трагедия: След тежко боледуване почина големият поет Росен Друмев

done

Голяма трагедия: След тежко боледуване почина големият поет Росен Друмев

Големият бургаски поет Росен Друмев е починал на 65-годишна възраст. За кончината му съобщи кметът на Бургас Димитър Николов във фейсбук. Росен Друмев ни напусна след дълго боледуване.

Той е автор на поетичните книги: „Тежко време“, Отломки“, „Наноси“, „Сиромашка трапеза“, „Армада. Пътуване през спомена“, „Човешко“. От дълги години работеше като редактор на списание „Море“, издание на Бургаска писателска общност.

„Той е един от творците, заради които Бургас е известен и почитан като град на изящната словесност. Росен си отиде след тежко и продължително боледуване, оставяйки творчество, което е част от националното литературно богатство.

Не се стремеше към светлината на прожекторите. Той работеше тихо и дискретно, но с почтеност и отдаденост към думите, затова и поетичните му послания са силни и запомнящи се. Чрез тях той завинаги ще е част от литературната памет на Бургас.Съболезнования на близките“, написа кметът Димитър Николов.

Поклонението ще бъде във вторник, 16 януари, 11 ч.

Росен Друмев е роден на 9 декември 1958 година в Бургас. Носител е на множество литературни награди. Един от знаковите бургаски творци на нашето съвремие.