юли 19, 2024

Дават ви 1200 лева стартов бонус за почване на тази работа в България

done

Дават ви 1200 лева стартов бонус за почване на тази работа в България

Гладът за кадри принуди фирмите да прибягнат до нов подход.

Необходимо е обаче да сте се образовали, да сте придобили някакви умения, които се търсят на пазара и да ви се работи.

В битката за кадри бургаските работодатели започнаха да дават бонуси за постъпване на работа или препоръка за нает служител, показа справка на Флагман.бг в популярна платформа за набиране на персонал.

Телекомуникационна фирма, например, предлага 3 хил. лева стартова заплата, отпуск от 24 дни и 1200 лева първоначален бонус. Единственото изискване към кандидатите е да знаят немски език.

Друга компания набира служители за колцентър и там стартовите бонуси достигат до 1000 лева, а месечната заплата – до 2400 лева.

Допълнителните възнаграждения обикновено са за служители със специфични умения – с езици, опит в определени сфери или добри компютърни познания, но гладът за кадри е толкова сериозен, че дори заведения са готови да премират с бонуси бъдещите си служители.

Няколко вериги дават между до 500 лева на сервитьори и бармани още с назначението им.

Други са готови да платят до 2000 лева за препоръчан служител, който бъде нает във фирмата на постоянен трудов договор.

Подобен подход досега се прилагаше от фирми в столицата – основно, за да привлекат кадри от провинцията, да им осигурят средства, с които могат да се преместят в София.

Сега вече се използва и в Бургас, тъй като край морето бизнесът отдавна изпитва остър недостиг на работен персонал. Много фирми на практика не могат да развият пълния си потенциал, защото нямат кадри, с които да реализират проектите си.

Eто и факсимилета на обявите на част от работодателите, които предлагат „Бонус постъпване“

Don`t copy text!