юли 13, 2024

Да, истина е вестта за Любо Нейков!

done

Любо Нейков се завръща в Би Ти Ви с нов проект, който ще продуцира. Това е сериал с работно заглавие „Алфа”, съобщи „Уикенд”. Сред малкото подробности, които се знаят за продукцията към момента, е, че в главната роля в нея влиза Петър Антонов.

Едрият комик, който е продуцент на новия сериал, отново работи с режисьора Димитър Митовски, с когото миналата година сътвори предаването „Дъ Шоуто” – пълна излагация и срам за телевизията, която просъществува само в рамките на няколко епизода. Любо Нейков обаче има дълг история в Би Ти Ви, пълна и с успешни проекти. Ето защо от телевизията не са отказали да му дадат пореден шанс. Този път – със сериал.

Любо Нейков на пресконференция заедно със своите колеги, част от тях актьори от „Столичани в повече“.

По информация на „Уикенд” проектът се обсъжда още от миналото лято, когато са проведени и кастингите за актьори в него. Петър Антонов от сега се хвали с ролята си, като от време на време публикува в социалните мрежи кадри от снимачната площадка, обявявайки, че това е нов сериал, който ще тръгне скоро по Би Ти Ви. Актьорът е влизал и в друг проект на Би Ти Ви – сериалът „Мен не ме мислете”.

Преди няколко месеца бяха излъчени епизоди, в които той изпълнява ролята на бизнесмен с фикс идея да се ожени за главната героиня Яна, изиграна от Весела Бабинова. Продукцията е на Иван Христов и Андрей Арнаудов. Явно след нея Любо Нейков е видял хляб в актьора и го е наел за главна роля.

Антонов беше доста популярен у нас през 90-те както като актьор, така и като певец, и стана истинска звезда след участието си във филма „Писмо до Америка”, излязъл по екраните през 2001-а. После обаче емигрира и за 20 години далеч от страната ни хората го забравиха. Сега прави усилени опити за завръщане във фокуса на общественото внимание. Вече участва в доста театрални представления, а с предстоящия сериал, ако е успешен, най-вероятно ще си върне и славата сред масовата публика.

Актьорът е публикувал в социалните мрежи снимки с Мария Силвестър, която явно също ще участва в новата продукция, както и с младите актриси Виолина Доцева и Валентина Каролева. Доцева все още е непозната за масовата публика, а Каролева нашумя сред феновете на българското кино с ролята на майка си – Весела Тотева, във филма „Доза щастие”. Каролева е снаха на починалия след злополука икономист Владимир Каролев. Постоянният й адрес е в Лондон, но тя и семейството й често са в България заради близките си и работата на актрисата.

„Алфа” ще бъде вторият сериал на Любо Нейков в Би Ти Ви. Първият беше след комедията „Столичани в повече”, в която комикът изпълняваше една от главните роли. След това бе ангажират в журито в шоуто на телевизията „България търси талант”, влезе и в последния сезон на медицинския сериал на Нова тв „Откраднат живот”. Засега не е ясно дали ще участва в „Алфа” като актьор, или ще бъде само продуцент.

Don`t copy text!