юли 13, 2024

Дебелото черво започва нов живот, след като ползвате 4 съставки-Като чисто ново става

done

Само с 4 съставки за 30 дни дебелото черво е напълно прочистено от вредните натрупвания в него!

Много от нас треперим за сърцето, мозъка, бъбреците си и други органи, но не обръщат достатъчно внимание на дебелото черво. Свикнали сме да мислим, че по презумпция през него минават нечистотиите и намираме това за нормално.

Всъщност обаче не е така.

Прочистването на дебелото черво и то системно, е не от голямо, а от жизненоважно значение за целия ни организъм. Здравето като цяло и дори живота.

В дебелото черво се намират най-много мръсотии, токсини, шлаки и вредни натрупвания. Които ако не се отстраняват редовно, могат да ни докарат сериозни заболявания.

Затова се замислете и си отбележете ден в календара, от който да започнете това изчистване на тялото си. Идея нямате какви резултати ще установите само от на пръв поглед нищо и никаквото прочистване на дебелото черво.

Срокът за процедурата е 30 дни. В рамките на този месец трябва да приемате посочените 4 съставки. Които не са скъпи, продават се навсякъде, а вършат чудеса за здравето и чистотата на организма като цяло.

Снабдете се просто с една лъжица семена от чиа, една лъжица с ленено семе, една лъжичка с истински мед, една ябълка и една чаена чаша вода. Това е всичко, което ви трябва.

Така се прави цялостно прочистване на дебелото черво

Обелете ябълката и я настържете на ренде. Към нея прибавете останалите съставки като оставите чиата за накрая. Когато и тя е вече вътре в сместа, заедно с водата, разбира се, сместа е готова за употреба чак след като видите, че семената от чиа са удвоили обема си. Получава се нещо като желенце с много приятен вкус.

Посочените съставки са за една доза от тази прочистваща дебелото черво смес. Правете си я нова всеки ден и я приемайте сутрин, на гладно.

През деня не забравяте да пиете поне два литра вода, а може и повече. Така хидратирате организма си и го карате по-бързо да изхвърли от себе си вредните вещества и натрупвания.

Още рецепти:

Всеки, който е имал някога през живота си врастнал нокът , знае колко болезнено може да бъде това състояние. За тези, които не са се сблъсквали с проблема, нека да обясним какво представлява той – нарастващата нокътна плоча се вгражда в меката тъкан на страничните части на пръстите. Това обикновено се случва с големия пръст на крака, а хората, които имат дебели или извити нокти, са особено засегнати.

врастнал нокът

Защо врастналият нокът е толкова опасен?

Заболяването протича в няколко етапа. Отначало това е дискомфорт и болка при ходене, по-късно – възпаление на околните тъкани, тяхното зачервяване, секреция на серозни или кървави течности, подуване. Засегнатата област може значително да се увеличи по обем.

какво е врастнал нокът

С последваща поява на стафилококова инфекция възникват супурации и други (често сериозни) усложнения. Следователно в повечето случаи врасналият нокът изисква хирургическа намеса. Но има начин да го излекувате , без да прибягвате до операция, в началните етапи на заболяването.

Джейн Андерсен, специалист по ортопедия към Chapel Hill Foot and Ankle Associates в Северна Каролина, казва, че врасналите нокти на краката се отстраняват сравнително лесно. Но има две изключения: ако имате диабет или сърдечно-съдови заболявания, трябва незабавно да се видите с лекар.

Как да премахнете сами врастнал нокът

лечение на врастнал нокът

Накиснете краката във физиологичен разтвор. Изсипете топла вода в леген и добавете една чаена лъжичка английска сол (магнезиев сулфат) на литър вода. Дръжте краката в този разтвор два пъти на ден, в продължение на 20 минути. Това ще помогне да се изтегли всяка течност или гной, които може да са под нокътя. Магнезиевият сулфат също облекчава възпалението.

Сложете нещо под нокътя.

Джейн Андерсен съветва да подпъхнете малко парче памучно-марлен тампон, напоен с антисептици, под нокътя. Целта на процедурата е да се изравни ръбът на ноктите. Това ще ви позволи леко да повдигнете нокътя, така че да не се врязва в кожата.

Нанесете мехлем. След като тампонът е здраво закрепен под врастналия нокът, трябва да третирате пръста с маз на Вишневски или Левомекол (или друг подобен мехлем с антисептично и противомикробно действие). Мехлемите могат да предотвратят / излекуват инфекцията. След това сложете превръзка.

Как да предотвратите врастването на ноктите

Най-добрият начин да избегнете проблема, е да го предотвратите. Ноктите обикновено врастват в ъглите, така че трябва да отрежете нокътя възможно най-равномерно и да заоблите ъгъла съвсем лекичко с пила за нокти. Специалистите също добавят, че трябва да носите удобни чорапи и обувки. Удобни обувки – това са обувки, в които можете да движите пръстите си.

Избягвайте наранявания на пръстите на краката. Ако сте активен човек, който се занимава със спорт, не забравяйте да ходите боси в продължение на час след тренировка.

Ако спазвате стриктно всички съвети на ортопедите, ще забравите какво са враснали нокти!

Don`t copy text!