май 28, 2024

Денков: Коледата на 2023 година е по-добра в сравнение с тази на 2022, доходите са по-големи, а цените по-ниски

done

Денков: Коледата на 2023 година е по-добра в сравнение с тази на 2022, доходите са по-големи, а цените по-ниски

Точно преди половин година поехме управлението със съзнанието, че ще се грижим да хората и бизнеса. Освен срещу часовника се изправяме срещу яростни политически атаки, дезинформация.

Това заяви за БНТ преди днешното заседание на Министерския съвет премиерът Николай Денков.

“Бяхме сигурни, че подкрепата е несигурна, но показахме, че сме екип, който може да се съсредоточи върху реалните проблеми”, каза той.

“Европа премахна специалния мониторинг и признава, че имаме аргументи да бъдем приети в Шенген. Сигурни сме, че Нидерландия и Австрия също го разбират”, посочи премиерът.

“През януари очакваме първите медицински хеликоптери, а още през декември – нови линейки за Спешна помощ. Дадохме реален старт с финансирането на проекта за 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”. Това е инвестиция в енеергийната ни сигурност и гарантира дългосрточно по-ниски цени на електроенергията”, отбеляза Николай Денков.

“Инвестициите в икономиката нараснаха с над 50% спрямо миналата година и надхвърлиха 6 млрд. лева. По европрограмите бизнесът може да получи 427 млн. лева. Когато бизнесът печели повече, ще плаща по-високи заплати”, изтъкна той.

“Коледата на 2023 г. ще бъде по-добра в сравнение с тази на 2022 г. Цените на основните стоки по тържищата са до равнището от миналата година и с още по-добра перспектива за в бъдеще, а доходите, благодарение на приетия бюджет, изпреварват годишната инфлация”, каза още той.

Don`t copy text!