април 15, 2024

Домашен компрес изтегля солните отлагания в шията при остеохондроза – край с изтръпването, главоболието и умората:

done

Едно от най-често срещаните заболявания на гръбначния стълб в съвременния свят е шийната остеохондроза . Причината за възникването ѝ е най-често ограничението в двигателната активност, което съвременния живот често ни налага. Човек работи осем часа, намирайки се в неестествено положение, претоварвайки едни мускули и без да дава никаква работа на други.

От там движенията в гръбначния стълб стават еднотипни и водят до загуба на гъвкавостта и отлагане на соли. Нарушенията на тази част на тялото силно влияят на общото състояние на човек.

остеохондроза

Как да се отървете от този проблем? На шията са концентрирани много кръвоносни съдове и нервни окончания, които снабдяват тъканите на шията, лицето и главата с кръв.

И ако съдовете не се справят със задачата си, то в този случай човек страда от главоболие, изтръпване на крайниците, мускулна слабост, постоянно се чувства уморен. За щастие едно простичко народно средство може да ви помогне, а приготвянето му е лесно у дома. Ето как се прави домашен компрес, който изтегля солта от шията :

Домашен компрес при остеохондроза

компрес остеохондроа

Вземете картофи, мед, борово масло и пригответе специален компрес при шийна остеохондроза . За целта настържете обелените картофи на ситно ренде и смесете с мед в равни пропорции.

Получената смес разпределете върху шията и раменния пояс. Сложете марля отгоре и направете превръзка с бинт или платнено парче.

След 2 часа махнете компреса и избършете с кърпа, потопена в топла вода. Намажете местата, върху които сте приложили компреса, с борово масло. За да получите очаквания ефект, процедурата трябва да се повтаря 10 дни подред.

Ще видите сами, че този метод е ефективен!

Бъдете здрави!