април 12, 2024

Ето как опитните строители избелват фугите между плочките:

done

Ако скоро не планирате да сменяте плочките в банята, то сигурно и вас ви притеснява големият проблем на всички – фугите . С времето те потъмняват, в тях се събира мръсотия, а често – и мухъл.

Ако не ви се иска да правите ремонт, само за да се отървете от черните фуги , днес ви предлагаме да обърнете внимание на тези 3 лесни и ефикасни начина за почистване на фуги , които дори опитните строители ползват.

почистване на фуги

Как да подновите фугите между плочките, така че да изглеждат като нови?

1. Коректор

коректор за фугите

Да, ще ви трябва най-обикновен коректор тип писалка, който може да бъде закупен във всеки магазин за канцеларски материали. Разклатете коректора добре преди употреба, след това прокарайте четката по фугата, натискайки леко.

2. Паста за зъби

фуги с паста за зъби

Пастата за зъби се използва широко като ефективно почистващо средство. Благодарение на този продукт дори обувките отново побеляват. Избелващите свойства на пастата също ще бъдат много полезни за нас. Просто изстискайте малко бяла паста върху ненужна четка за зъби и нанесете по фугите. Когато пастата изсъхне, празнините между плочките ще бъдат бели.

3. Оцет, сода и лимонов сок

почистване на фуги

Смесете тези съставки, за да получите идеалното средство за почистване на фугите между плочките. Сода, белина и смес от кислородна вода и вода в съотношение 1: 2 имат същия ефект.

Когато забележите, че фугите между плочките са потъмнели, не се паникьосвайте и не бързайте да правите ремонт на банята. В края на краищата можете да се справите с проблема с такива доказани народни методи.