юли 13, 2024

Ето на колко градуса трябва да спим, ако искаме да не се изнежим и да вдигнем имунитета си

done

Ето на колко градуса трябва да спим, ако искаме да не се изнежим и да вдигнем имунитета си

Включването на радиатора може да бъде вашата опция, когато настъпят студени дни. И макар да е хубаво чувството да не треперите, когато се измъкнете изпод купчина одеяла сутрин, имунната ви система може да се почувства по друг начин. Спането с включен нагревател през нощта може да ви направи по-податливи на инфекции и други сериозни заболявания, както и да направи вътрешния въздух токсичен.

Изключването на радиатора през нощта преди лягане не само ще защити имунната ви система, но и ще спести сметката ви за ток. И така, ние направихме някои изследвания, за да разберем повече за негативните ефекти от спането с включен нагревател.

Може да наруши качеството на съня.

Вечер телата ни изпитват леко понижаване на основната си температура, като изпращат топлина далеч от ядрото, като сигнализират на тялото, че е време за лягане. Въпреки това, когато температурата в стаята ви е висока, може да попречите на процеса на терморегулация на тялото си и да изпитате умора, дискомфорт и безпокойство .

Горещите температури на околната среда могат да намалят времето, прекарано в дълбокия качествен сън. Това не само ще ви накара да се почувствате уморени на следващия ден, но също така може да повлияе на възстановяването на тялото , консолидирането на паметта, ученето и други процеси. Ето защо добавянето на още едно одеяло вместо включването на нагревателя може да е по-добро решение, тъй като лесно можете да свалите един слой, когато стане горещо.

Може да предизвика болка в гърдите и сърдечни проблеми.

Стайните радиатори (очевидно) създават много топлина , което в замяна повишава нивото на въглероден окис в стаята. Ето защо не се препоръчва да го държите включен дълго време, тъй като топлината ще повиши CO над безопасните нива, което може да бъде вредно за нашето здраве.

Ефектите от поддържането на стайни нагреватели включени за продължителни периоди от време могат да предизвикат болка в гърдите и да инициират други сърдечни проблеми. В този случай хората, които имат сърдечни заболявания и пациенти с астма, трябва да бъдат особено внимателни, тъй като те са особено изложени на риск.

Може да повлияе на мъжката плодовитост.

Продължителното излагане на топлина може да бъде важен фактор за мъжкото безплодие . Хубавото обаче е, че негативните ефекти, които топлината може да причини, са обратими. Така че това означава, че никога не е твърде късно да изключите нагревателя си и да започнете да спите в по-студена стая.

Може да изсуши кожата ви.

Спането с включен нагревател през цялата нощ също може да доведе до изсъхване на кожата ни поради липса на влага. Това също може да направи кожата ви лесно раздразнена, лющеща се и сърбяща . Хората, които са склонни да държат нагревателя близо до себе си, са най-застрашени от суха кожа и останалите симптоми, споменати по-горе.

Това може да направи въздуха в стаята ви токсичен.

Ако стаята ви не е добре вентилирана (което е трудно да се поддържа, докато спите), продължителните периоди на прекомерна топлина могат да повлияят негативно на качеството на въздуха в помещенията. Това може да провокира здравни последици в дългосрочен план и потенциално да доведе до респираторни проблеми като астма, да предизвика алергии и да причини някои други сериозни заболявания.

Може да потисне имунната ви система.

Бактериите оцеляват по-дълго в сух въздух. Ето защо условията, създадени от оставянето на нагревателя включен, могат да създадат среда, в която бактериите процъфтяват . Всъщност затова обикновено се разболяваме и боледуваме от грип по-често през зимата, когато въздухът в стаите ни е значително по-сух.

Бебетата също не обичат отопляеми стаи.

Бебетата са по- чувствителни към отопляеми помещения, тъй като кожата им изсъхва значително по-бързо. Освен това слузта в носа, която е отговорна за улавянето на бактерии, лесно изсъхва в стая с горещ въздух. Когато слузта изсъхне, нашата имунна система е отслабена и по-податлива на инфекции. И докато нашата имунна система е достатъчно силна, за да се справи с това, това не е така при бебетата и те стават още по-податливи на инфекции.

Спите ли с включен радиатор? Споделете вашите мисли и опит с нас в коментарите.

Don`t copy text!