април 15, 2024

Жените се превръщат в занемарени лелки заради тези 4 причини

done

Жените се превръщат в занемарени лелки заради тези 4 причини

Мъжете дори не могат да си представят усилията, необходими на жените да изглеждат привлекателни. Безкрайни козметични процедури, диети, спорт и какво ли още не.  

Но в живота всяка жена (а дори и на мъжете) поне веднъж идва период, когато не искате да се грижите за външния си вид или просто няма сила за това.

Преди време  споделихме кои са четирите признака, че една жена е станала досадна лелка. А редом с това стана ясно кои са осемте неща, които превръщат всяка жена в стара госпожа, а мъжете в чичковци.

Сега обаче  открихме други четири причини, заради които една жена започва да става занемарена лелка и да спира да се грижи за външния си вид.

Ето кои са четирите причини жените да занемарят външния си вид и да се превърнат в занемарени лелки:

Липса на работа
Изненадващо, ежедневното пътуване до офиса помага на жените да поддържат форма. В края на краищата не можете да се появите пред колегите си с мръсна коса или неподреден маникюр. Но ако една жена изведнъж загуби работата си, тя може да спре да се грижи за начина, по който изглежда.

Това се влияе, наред с други неща, от фактора, че поради загубата на източник на доходи, самочувствието на жената пада. Освен това има вероятност по същата причина тя да няма допълнителни пари, за да се грижи за себе си – а за да бъде една жена красива в днешно време е толкова скъпо!

Липса на време
Жените често са много по-заети от мъжете. Те ходят на работа, имат домакински задължения, а освен това се грижат и за децата, пък ако трябва ида посетят фитнеса времето им съвсем се ограничава.

Откъде да откраднете час свободно време за пътуване до маникюристката, фризьорката, козметичката и т.н ако нямате достатъчно време за сън? В този случай единственото възможно решение е да имате „асистент“. Това може да бъде всеки, от бавачка до съпруга или роднини, които да ви отменят в домакинските задължения.

Няма кой да пита
Това се случва по-често при онези жени, които са женени от дълго време. След няколко години съвместен живот със съпруга си, те решават, че вече не е необходимо да се опитват да угодят на партньора си и да изглеждат добре – все пак нали вече са го впечатлили, защо да продължават да бъдат красиви.

 

Всъщност за това най-често е виновен самият съпруг. Най-вероятно той просто е спрял да възхвалява любимата си и да й прави комплименти, а това сериозно съсипва самочувствието на една жена. Ако мъжът върне вниманието и грижите си към връзката, тогава спътницата му веднага ще разцъфне и отново ще започне да се грижи за себе си.

Появата на комплекси
Случва се така, че жената качва няколко излишни килограма. Най-често това се случва след раждането. Разбира се, в това отношение тя има комплекси.

В резултат на това, вместо да се опитва да се върне към предишното тегло, жената се „вкарва“ в себе си и постепенно ситуацията само се влошава – външният й вид става все по-неподреден, обемите й се увеличават и самочувствието пада все по-ниско и по-ниско.

В този случай само волята и подкрепата на близките могат да помогнат – докато жената сама не реши да стане отново красива и във форма, нищо няма да се промени.