юли 25, 2024

Забравям за косопада като добавям 2 капки в шампоана, няма следа от изтънялата коса, а струва само 1,50 лева

done

Забравям за косопада като добавям 2 капки в шампоана, няма следа от изтънялата коса, а струва само 1,50 лева

Няма да Ви лъжа, през есенния период, както много други и аз пострадах от косопада. През годините обаче изпитах няколко много добри рецепти, които искам да споделя с Вас.

Именно те ми помогнаха да възстановя своята коса. Препоръчително е при проблеми с косопада да се редуват няколко метода, за да може да има по-добър ефект. Редуването спомага да не привикне косата и да има по-бързи резултати за норматив от време.

Преди да започна, искам да споделя, че начинът на живот и здравословното хранене също оказват влияние върху косата ни. Необходимо е стресът да се избягва максимално – при свободно време разходки сред природата и други приятни хобита.

Ако искаш косопадът да изчезне, ти е нужно да закупиш витамина тиамин, позната още като В1. Цената е приблизително 1,50 лева за една ампула. Необходимо е да знаеш, че витамините от В група се считат за много полезни за косата.

Прибавям няколко капки към шампоана от ампулата и ефектите не закъсняват.

Това спомага космените фоликули да се укрепят, активирам растежа на нова коса, забравям за проблема с косопада.

Съставката тиамин спомага още за регулацията работата на мастните жлези, ако се прилага редовно прави корените на косата по-малко мазни, бори пърхота, косата става по-бляскава, по-еластична и по-малко податлива на чупене.

Преди да изпробваш витамина, е хубаво да направиш тест за алергична реакция – смесват се няколко капки от ампулата със същото количество вода и се втриват в областта на лактите.

Ако се появи алергична реакция, то този продукт не е подходящ. Ако обаче няма следи, то може да се премине към употреба.

Какво правя? Мия косата си веднъж с шампоан, после слагам повторно, като този път добавям и няколко капки от ампулата. Втривам в колените на косата, оставам да подейства за 3 – 5 минути и отмивам.

След това продължавам с маска и балсам.

Не препоръчвам употребата на витамина ежедневно – препоръчително е на всеки 3 дни.. Методът наистина работи, а на всичкото отгоре е евтин и прост.

Ако знаеш и други, можеш да споделиш в коментари.

Don`t copy text!