• Home
  • Заличава бръчките като гумичка: Настържете един картоф и добавете още 2 съставки – след 4 дни ще заблестите

Заличава бръчките като гумичка: Настържете един картоф и добавете още 2 съставки – след 4 дни ще заблестите

Има многобройни продукти за грижа за лицето и кожата, които могат да бъдат намерени на пазара, но за съжаление почти всички съдържат вредни химикали, които имат дълготраен негативен ефект върху тялото.

Напоследък домашните продукти за грижа, направени от натурални съставки и внимателно подбрани храни, стават все по-популярни.

Те много рядко съдържат специални добавки и често резултатите са много по-добри от тези на купешките продукти.

С някои ефективни естествени средства можете да накарате кожата си да сияе , да я хидратирате и накрая да имате кожата, която винаги сте искали.

Тази натурална маска се приготвя от съставки, които най-често имате вкъщи, а именно картофи и краставица; или картофи и лимон, а можете да използвате и кокосово масло, ябълчена киселина…

По-долу прочетете няколко комбинации и изберете коя ви подхожда най-добре. Всички са ефективни!

 

РЕЦЕПТА 1: КАРТОФИ И КРАСТАВИЦА

Настържете или нарежете един средно голям картоф и половин краставица. Смесете ги в блендер, докато получите хубава, гладка текстура.

Внимателно нанесете върху чисто лице с кръгови движения и оставете за 25 минути. Изплакнете с хладка вода.

 

По желание може да усилите ефекта на тази маска като си направите билкови ледени кубчета – замразете сместа във формички за лед, след което масажирайте лицето с получените краставично-картофени кубчета. Така едновременно ще стимулирате циркулацията на кожата, ще премахнете зачервяването и ще я подхраните.

РЕЦЕПТА 2: КАРТОФИ И ЛИМОН

Смесете един малък картоф и сока от половин лимон в блендер. Разбъркайте до получаване на хомогенна текстура.

Нанесете върху чисто лице с кръгови движения и оставете да действа 20 минути. Изплакнете с вода.

 

РЕЦЕПТА 3: КОКОСОВО МАСЛО

Загрейте кокосовото масло и потопете памук в него. Напоете с него кожата на лицето и масажирайте засегнатите зони за около 2 минути с нежни кръгови движения и леки пощипвания, за да увеличите микроциркулацията и съответно храненето на кожата.

Оставете маслото да действа няколко минути, след което избършете излишното с памучен тампон. Повтаряйте два пъти на ден (сутрин и вечер).

РЕЦЕПТА 4: ЯБЪЛЧЕНА КИСЕЛИНА

Разредете ябълчената киселина (ябълков оцет) с вода (1:1) и накиснете памучен тампон в разтвора. Ако нямате чувствително лице, разтворът може да бъде по-силен.

Намажете добре лицето няколко пъти, изчакайте да попие и оставете за една нощ. На следващата сутрин измийте лицето си с хладка вода.

 

РЕЦЕПТА 5: ЗЕЛЕН ЧАЙ

Оставете пакетче зелен чай, натопено в гореща вода за няколко минути. След това извадете пакета и добавете мед и лимонов сок към чая.

Потопете памучен тампон в тази смес, след това го нанесете върху лицето и шията си и оставете да престои няколко минути.

РЕЦЕПТА 6: ЛИМОН

Нарежете един лимон наполовина и го нанесете директно върху лицето с кръгови движения. Правете това в продължение на 5 минути и след това измийте лицето си със студена вода.

 

РЕЦЕПТА 7: МЕД

Нанесете тънък слой мед върху чисто лице и го оставете да действа 15 минути. След това изплакнете лицето си с хладка вода. Повтаряйте процедурата всеки ден.

РЕЦЕПТА 8: АЛОЕ ВЕРА

Отстранете бодливите части на алоето, нарежете го на кубчета и изстискайте гела. Можете да нанесете гела директно от листото или с пръсти. Направете това свое ежедневие.

 

РЕЦЕПТА 9: МАСЛИНОВО МАСЛО

Нанесете няколко капки масло върху лицето и шията, след което нежно масажирайте с кръгови движения. Оставете за няколко минути и избършете лицето си с памук или кърпа, напоена с хладка вода. Повтаряйте това всяка вечер преди лягане.

РЕЦЕПТА 10: ПАПАЯ

Нарежете папаята на малки парчета и добавете мед, докато получите хубава паста. Нанесете сместа върху лицето и я оставете за около 15 минути. Изплакнете с вода и повтаряйте процедурата редовно.