юни 16, 2024

Извънредно: Ново жестоко убийство разтресе България току що

done

Извънредно: Ново жестоко убийство разтресе България току що

Задържаха заподозрян за убийството на 42-годиния мъж край Търговище, трупа на когото бе намерен в сряда от полицията.

Арестуваният е близък приятел и партньор на убития. Двамата са криминално проявени.

Майка му казва, че от 7-и е в неизвестност. Бяха предприети много бързи действия и в рамките на часове бе установен автомобилът на изчезналия. Малко по-късно до возилото е забелязано, че има човешки труп. Установено е, че това е изчезналият човек.

Това заяви в ефира на Нова телевизия шефът на „Националната полиция“ главен комисар Атанас Илков.

„В хода на разследването бе установено, че той е имал близки отношения с негов приятел, с който са имали общи теми и най-вече ги е свързвала симпатията им към оръжията“, каза той.

„Първоначалната наша версия беше, че има неуредени финансови отношения или имуществени между тях. В последствие се оказа, че в местността, в която е открит автомобила, двамата са имали незаконно оръжие и в същия ден са стреляли с него. Извършителят е произвел неволен изстрел по приятеля си, в следствие на който той е починал“, добави Илков.

„Все пак предстоят много действия по разследването, които предстоят. Ще се види тогава дали има умисъл или е по непредпазливост“, заяви шефът на „Национална полиция“.

„Към настоящия момент не мога да кажа, че са се занимавали с лихварство. И двамата обаче са криминално проявени. Убитият е проявен за разпространение на наркотици и телесна повреда, а извършителят е за извършване на кражби“, каза Илков.

„Извършителят се е опитал да въведе в заблуждение полицията. Казал е, че си е купил незаконна пушка и с нея може да е се е случил нежелан инцидент. Опита се да ни въведе в грешна посока, за да ни смени фокуса, но не успя“, сподели той.

„Има установени две незаконно притежавани оръжие – пушката, намерена на местопроизшествието и второ, което е много старо и вече негодно. Именно това може и да е причината за произвеждането на изстрел“, призна той.

„Автоматично огнестрелно оръжие от типа на автоматите е довело да смъртта на мъжа“, завърши Илков.

Don`t copy text!