юли 19, 2024

Извънредно! Убиха известен български бизнесмен, вече има задържан

done

Извънредно! Убиха известен български бизнесмен, вече има задържан

На 8 януари по молба на близки е обявено общодържавно издирване на 42-годишен мъж, като са предприети незабавно всички издирвателни мероприятия, уведомена е обществеността и сме получили активно съдействие от граждани. Трупът на издирвания мъж и управляемия от него автомобил, са установени в местност, в близост до град Търгвоище.

Това заяви ст. комисар Светлин Петев – директор на ОДМВР – Търговище относно убийството в района, за което БЛИЦ вече съобщи.

„С оглед на събраните данни са предприети незабавни мероприятия в следствие на които е задържано лице на 44 години от гр. Търговище, за което са събрани данни, че е извършило убийството на издирвания мъж“, заяви той.

„Същият е задържан и е образувано досъдебно производство в ОДМВР – Търговище“, уточни той.

„И двете лица са известни на органите на полицията с извършени от тях криминални прояви назад във времето“, подчерта още Петев.

Думата взе Васил Ангелов – зам.-окръжен прокурор на Търговище.

„В процес на изясняване на мотивите за извършване на престъплението сме. Повдигнато е обвинение по чл. 115 за умишлено убийство от страна на извършителя. Намерено е оръжието, с което е извършено убийството. Задържан е от вчера за 72 часа извършителят с прокурорско разпореждане. Днес ще се внесе искане за мярка за неотклонение – задържане под стража“, поде Ангелов.

„Признава факта на прострелване на жертвата, като има своята версия за причините довели до там и по-точно обстоятелствата. Неговата версия се проверява. Твърди, че става въпрос за случайно прострелване по непредпазливост. Това ще бъде проверено с експертиза по линията на стрелбата, става въпрос за балистика“, уточни той.

„Той не е информирал никого за случилото се, Взел е мерки да заличи следите, изхвърлил е оръжието, сменил е дрехите си, дори гумите на колата. Съпричастността му към деянието е установена само благодарение на полицейските служители. Оръжието е незаконно притежавано“, каза Ангелов.

„Това не е оръжие, което е на въоръжение в момента в армията или полицията. След експертизите ще се каже каква марка е или какъв калибър. Двамата са били в приятелски отношения. Към момента нямаме данни да са били в бизнес отношения“, категоричен бе Ангелов.

„На мястото има намерени гилзи и е имало стрелба от няколко оръжия“, разкри зам.-главният прокурор.

„Фактите сочат, че жертвата е простреляна в тила. От тук нататък предстои да се извършат множество експертизи – балистични, съдебно-медицинска и т.н“, заяви Ангелов.

„Двамата са осъждани по няколко пъти. Извършителят е осъждан три пъти – за кражба, обсебване и шофиране с алкохол в кръвта, реабилитиран е към момента на деянието“, заяви Ангелов.

„Жертвата е осъждана 4 пъти досега – от 2002 година за разпространение на наркотици. Тогава е изтърпял 6-годишна присъда“, каза още той.

По негови думи жертвата е имала автокъща. „За другото лице няма данни да има официална професия.“

„Ако бъде доказана вина обвиняемия го грозят от 10 до 20 години лишаване от свобода. Обвиняемият е женен и има две лица. Жертвата няма деца официално, жена също няма“, завърши Петев.

Don`t copy text!