юли 23, 2024

Истина е новината за европейската и световна шампионка – Станка Златева: Казвам Ви

done

Истина е новината за европейската и световна шампионка – Станка Златева: Казвам Ви

Спортната легенда за пример

Трябва да запретнем ръкави, ако искаме да имаме силна държава, казва шампионката

Легендарната шампионка по борба Станка Златева не пропуска избори.

„Всеки трябва да положи усилия, ако искаме да живеем в силна и добре уредена държава!“ Това заяви Златева пред колегите от „България Днес“ След края на своята състезателна кариера Станка започна да тренира момичета и усилената работа в залата вече дава резултат.

Девойките на Златева носят медали от състезания в цяла България. Но за да преминат на още по-високо равнище, е нужна подкрепа от институциите.

Не можем да чакаме някой друг да ни свърши работата. Така е и в спорта, и в живота. Не може, без да се трудиш. Болно ми е, че не можем да предложим на талантливите момичета в клуба по борба още по-сериозна реализация чрез спорта. Две от девойките, които вече навършиха 18 години, започнаха работа на бензиностанция. Ходят на смени и съчетават с тренировки. Трудно е да ги задържим в залата, ако не им дадем истинска перспектива.“

Станка прекрати своята спортна кариера в началото на 2016-а и веднага започна работа като треньор. Залата по борба в Сливен е изградена по нейна инициатива. Златева прави всичко възможно момичетата, които тренира, в бъдеще да постигнат нейните успехи. Златева има пет световни и шест европейски титли.

На два пъти стига финал на олимпийски игри, но остава със сребърни медали. Бъдещето ще покаже дали някоя от девойките, които сега тренират при Станка, ще изкачи и най-високия олимпийски връх.

Don`t copy text!