юли 13, 2024

Кардиолозите предупреждават: Този плод разрушава сърцето ви! Богат е на витамини и е вкусен, но в този случай го избягвайте:

done

Кардиолозите предупреждават: Този плод разрушава сърцето ви! Богат е на витамини и е вкусен, но в този случай го избягвайте:

Сърдечно-съдовите заболявания са водещата причина за смърт в света, а тези храни са най-лоши за сърцето. На всеки 43 секунди някой изпитва сърдечен удар. Това се случва, когато потокът на кръв, която пренася кислород към сърдечния мускул, е силно намален или напълно спрян.

кардиолог

Артериите, които снабдяват сърцето с кръв, могат бавно да се стесняват поради натрупаните мазнини и затова диетата е от първостепенно значение. Плодовете са полезни за цялостния имунитет, защото са богати на витамини и фибри.

Това важи особено за суровите, пресни плодове. Някои плодове обаче преминават през различни индустриални процеси, които ги лишават от значителни ползи. Този път лекарите се обърнаха към сушените плодове. Важно е да се отбележи, че сушените плодове са изключително питателни.

сушени плодове

Парче сушени плодове съдържа приблизително същото количество хранителни вещества като пресните плодове, но е концентрирано в много по-малка форма поради дехидратация. Проучванията показват, че консумацията на стафиди може да понижи кръвното налягане, да подобри контрола на кръвната захар, да понижи холестерола и да осигури усещане за ситост.

Британските лекари обаче предупреждават, че сушените плодове трябва да се консумират с основното хранене, а не като лека закуска. Въпреки това, те също така съдържат много захар и калории и могат да причини проблеми, когато се консумират в прекомерни количества.

сушени плодове полза

За да направят някои сушени плодове още по-сладки и привлекателни, често преди сушене производители ги заливат или поръсват със захар или захарен сироп. Сушените плодове с добавена захар се наричат ​​още захаросани плодове, като могат да се захаросват всякакви плодове.

Например, всеки знае, че ябълките са здравословни, но когато са подсладени, те са повече вредни, отколкото здравословни. Доказано е, че добавената захар има пагубен ефект върху здравето, увеличавайки риска от затлъстяване, сърдечни заболявания и диабет.

Don`t copy text!