юли 19, 2024

Към България идва истински ужас до часове, гответе се

done

Към България идва истински ужас до часове, гответе се

Времето се разваля през следващите дни. Жълт код за силен вятър е обявен в 11 области за днес, 11 март. Предупреждението важи за следните области: Търговище, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, София-град, София-област, Враца, Кюстендил, Благоевград, Перник. 

Днес облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът от юг ще се усили, ще е умерен, северно от планините – силен и поривист. Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София – около 17°.

 

Над Черноморието облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, вечерта ще се усилва.

В планините облачността ще е предимно значителна, след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 m – от сняг. Вятърът ще е до бурен, след обяд – временно ураганен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 4°.

 

Жълт код за значителни валежи от дъжд е обявен в 8 области у нас за утре 12 март – Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян. През следващите дни ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на повече места и повече по количество в Източна България.

 

Във вторник южният вятър ще отслабне, най-късно, към края на деня, в югоизточните райони, а в Дунавската равнина ще се ориентира от запад. В сряда навсякъде ще се ориентира от северозапад и ще се усили, ще бъде умерен до силен. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните.

Don`t copy text!