юни 16, 2024

Легендарен турски актьор със смайващи думи за България

done

Легендарен турски актьор със смайващи думи за България

Легендарният турски актьор Акън Тунч сипе суперлативи за България. Той е убеден, че у нас се живее много по-добре, отколкото в неговата родина.

Акън Тунч разкри, защо вече не участва в турски продукции и не се появява в ефира на телевизия ATV, пише „Телеграф”.

„Тъй като ATV смени собственика си, нашите програми, тоест нашият манталитет, се промениха. Когато бяхме младежи правехме телевизионни програми, които следваха заветите на Ататюрк. Когато ме уволниха преди 14 години, отидох в България и заживях там. Замислих се какво мога да се заема, след като телевизионният ми живот приключи.

В България се опитах да продавам турски електроуреди, но беше трудно, защото пазарът не бе отворен за родните продукти, въпреки техните качества. Прекарах четири години в България, след което лека-полека започнах да се занимавам с дистрибуция на електроуреди на определени марки на безкрайния турски пазар”, разкри актьорът, който е женен за българката Мая.

Тунч направи сравнение между България и Турция. „На първо място хората в България са образовани, това е важно. Специално проверявам магазина за хранителни стоки, от който пазарувам сутрин и там няма оставени вестници. В България всички си купуват вестници и ги четат в автобуса или на други места. За съжаление ние не четем.

Погледнато от културна гледна точка, те са по-добре от нас. Културно те са в по-добро положение от нас. Ако не изпратите детето си на училище, полицията идва на вратата ви и пита защо детето ви не ходи на училище. Ние сме националисти, но те са много по-големи националисти, те много обичат страната си и я пазят много чиста“, заяви Акън Тунч.

Тунч посочи, че преди 14 години България е била много изостанала страна в сравнение с Турция, но ситуацията се е променила.

„Когато отидох в България преди 14 години, давах 100 турски лири и получавах 110 лева. В момента за 100 лири и получавате 6 лева. Икономиката много се е развила. Като валута българският лев рязко поскъпна. Икономиката е в добро състояние. Всичко е постоянно, дори цената на хляба е една и съща”, подчертава Тунч.

„Жена ми е християнка, българка. 24 декември е Коледа в България. На 24 декември всички в България са със семействата си. Ресторантите са затворени. Всеки сяда на трапезата вкъщи със семейството си и коледува. Излизат навън на 31 декември. Ние казваме, че са неверници. Все още не разбирам значението на думата неверник, опитвам се да го разбера, но не мога.

Нашият Бог е един и техният Бог е един. Всички ние имаме религия. Затова все още не разбирам думата неверник. Българските семейства много държат на своята религия.

Семейството е много важно в България. Докато загубим турските си обичаи, традиции и традиции, ще загубим и държавата си. Дадох пример с неверник, защото се споменава толкова често, че когато се спомене тази дума, докато гледам новините с жена ми, потъвам от срам”, призна още актьорът.

Don`t copy text!