май 28, 2024

Ловеч е на крака! Фенове с голямо признание за убития на пътя треньор Ферарио Спасов

done

Футболни фенове официално за входирали предложение стадионът в Ловеч да бъде прекръстен на името на Ферарио Спасов, предава Стандарт.

Именитият треньор загина преди дни в тежка катастрофа на главния път Варна – София, когато бе отнесен от движещ се с огромна скорост спортен автомобил.

Именно в Ловеч той оставя най-голяма следа. Спасов има 350 мача за клуба като играч, а след това под негово ръководство ловчанлии стават шампион през 1999 година и печелят Купата на България две години по-късно. Ръководил е и Академията на „Литекс“.

 

От обвинението се ангажираха да приключат процесуално-следствените действия в максимално кратки срокове

Ново начало на разследването за смъртта на Ферарио Спасов при катастрофата край Велико Търново. Ловешката Окръжна прокуратура пое случая, след като изпълняващият функцията главен прокурор прехвърли делото в този район. Това стана факт, след като великотърновски прокурор пусна с мярка подписка 24-годишния шофьор, участвал в катастрофата.

И.ф. главен прокурор е запознат добре с работата на Окръжната прокуратура в Ловеч. Това обявиха на брифинг по повод възлагането на разследването за смъртта на Ферарио Спасов на тях. Ръководителят на прокуратурата в Ловеч Валентин Вълков заяви, че областта е в челните места по пътни инциденти и има висок процент на завършили с осъдителни присъди дела, в максимално кратък срок.

„Така както е привлечено лицето като обвиняемо, наказанието, което е предвидено, е от 3 до 8 години“, заяви Вълков. Прокурорът уточни, че към настоящия момент няма как да бъде изменена мярката на задържания.

 

Извършени са огледи, разпитани са свидетели, в момента се установяват лица, преки очевидци на местопрестъплението. В рамките на 2 месеца ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия и ще се изчака експертизата. На базата на нея ще се прецени какво обвинение да има спрямо извършителя. Вълков не изключва да бъде променена квалификацията на обвинението, при изясняване на всички обстоятелства.

 

Окръжният прокурор Валентин Вълков приветства инициативата на прокуратурата, МВР и НАП за проверки на системните нарушители на пътя.

Don`t copy text!