април 12, 2024

Младоженци седнаха „просто да хапнат“ в Гърция и останали втрещени от сметката /Снимки

done

Младоженци седнаха „просто да хапнат“ в Гърция и останали втрещени от сметката /Снимки

Младоженците Алекс и Линдзи Брийн били като ударени от гръм от сметка от 400 евро в бар DK Oyster, където седнали да хапнат набързо по време на медения си месец.

Те били принудени да платят покъртителната сума, след като поръчали само една бира, един коктейл и дузина стриди, съобщава „Дейли Мейл“.

Линдзи разказва, че двамата не можели да повярват на очите си, когато видели сметката, като преди това служителят в ресторанта им бил дал меню за напитки, в което обаче нямало цени.

След като им връчили сметката на масата, Алекс бил извикан в задна стаичка да плати, а когато той поискал разбивка на сметката, те му показали компютърен екран, на който всичко било на гръцки, разказват те.

Съпругът платил, тъй като искал да избегне разправии.

„Той определено се почувствал заплашен, а той е най-дружелюбният човек, така че дори и сметката да е била двойна, той би платил, за да избегне проблеми“, казва тя във видео, което се разпространява в мрежата.

Страницата на въпросното заведение в Tripadvisor е пълна с оценки от една звезда и коментари на клиенти, които твърдят, че са получили подобно отношение.

„Отидохме в стридения бар да хапнем и пийнем набързо. Веднага ни попитаха: „Стриди ли искате?“. Бяха много самонадеяни. Казахме „да“ и той попита: „Дузина?“, и ние казахме „да“, понеже дузина е типичната поръчка“, обяснява Линдзи.

„Съпругът ми поръча бира, а аз поисках менюто с коктейлите и той се върна с бърна, но аз трябваше пак да искам менюто и той започна да ми рецитира различните видове алкохол, които имаха – водка, джин, но аз пак поисках менюто. Не знам защо беше толкова сложно да видя какво имаха“, добавя тя.

В крайна сметка канадката получила менюто – ламиниран лист хартия, на който не пишело нито марката на алкохола, нито цените. Накрая тя решила да поръча „Аперол шприц“, тъй като „явно нямаха меню, което да искат да ми дадат“.

Младоженката казва, че сервитьоът кръжал около тях през цялото време. „Когато приключихме със стридите, той се опита да ни накара да си вземем рачешки крачета. Слава Богу, че не го направихме. Отговорихме му, че искаме просто да хапнем и пийнем набързо“, допълва тя.

„Съпругът ми отиде до тоалетната и, когато се върна, каза, че според него е видял меню вътре, в което пише, че една стрида е 29 евро. Казах му, че няма начин“, продължава разказа си Линдзи.

Сервитьорът пристигнал с количка с десерти и започнал да ги реди по тяхната маса и едва ли не се ядосал, когато те настойчиво му отказали.

„Беше много откачено. Радвам се, че тогава не предизвикахме сцена или не отказахме да платим, защото можеше да стане по-зле за нас. Те знаят, че сте туристи, и се възползват. Когато Алекс излезе отвън, не можех да повярвам. В канадски долара това е над 600 долара. Откачено е да платиш толкова много за едно хапване“, възмущава се Линдзи.

По думите ѝ, след неприятната случка местни хора им се извинили от името на ресторанта: „Собственикът на съседния магазин каза, че много съжалява да чуе, че сме отишли там. Той каза, че предупреждава всички, които ходят в магазина му, да стоят далеч от там, и че това място не е представително за истинските гърци“.