юли 25, 2024

Момиче си купи къща от 1890 г., а в мазето откри тайна стая, отвори я и онемя

done

Момиче си купи къща от 1890 г., а в мазето откри тайна стая, отвори я и онемя

В САЩ момиче си купи къща от XIX век в Илинойс и откри в нея тайна стая с нещо много странно вътре. Историята й бе разказана пред Newsweek.

21-годишната Фелисия Лала търсеше нов дом дълго време и в крайна сметка си хареса малка къща, построена през 1890 година. Според нея сградата съчетава „винтидж чар и много история“.

Когато американката оглеждала мазето на сградата с брокер, той забелязал странна стена зад тежък старинен шкаф.

Фелисия видяла врата между пролуката на килера и стената. Старият собственик признал, че няма ключове от тази врата и никой не я е отварял от десетилетия. След като приключила сделката момичето решило да разбере повече за мистериозната стая.

Стаята била пълна със стари изрезки от вестници, снимки и пощенски картички. Там имало и книга за дентална рентгенография, а в ъгъла имаше странна машина. Момичето разбрало, че е открило фотоувеличител за черно-бели снимки. Тя извикала по-голямата си сестра, която работи като фотограф, за да огледа находките. Сестра ѝ обяснила, че стаята е използвана като тъмна стаичка за проявяване на снимки.

Фелисия опитала да разбере кой е живял в къщата преди десетилетия. Тя обаче не успяла да открие точна информация за предишните собственици. Момичето още не е решило какво да прави с новото помещение. Все пак решението й е да подари фотографското оборудване на някое училище, където има кръжок по фоторафия.

Don`t copy text!