юли 25, 2024

Направете ТОВА и 5 години няма да видите жива листна въшка или мравка в градината

done

Направете ТОВА и 5 години няма да видите жива листна въшка или мравка в градината

За всеки градинар особено неприятен е проблемът с листните въшки – те могат да унищожат растенията в градината, ако не вземем мерки навреме. Борбата с тях обаче често е продължителна и обречена на неуспех, освен ако не използвате по-агресивни методи, които не са желателни.

Ще се зарадвате да разберете, че съществуват няколко естествени метода, с чиято помощ е възможно да победите не само въшките, но и мравките в дългосрочен план, без много усилия и разходи.

Ето какво точно трябва да направите и поне 5 години те няма да се появят в градината ви.

Не изхвърляйте доматите

Миризмата на домати е много неприятна за мравките. Следователно не е необходимо да изхвърляте изгнилите домати и откъснатите издънки. Прост ги хвърлете в тази част от градината, която искате да предпазите от мравки и листни въшки.

Невен

Това цвете не е взискателно към качеството на почвата и е изключително непретенциозно по отношение на грижите за него. Но с аромата си то прогонва много вредители, включително и мравките от градината.

Мента, копър и магданоз

Не само невенът може да се използва за прогонване на мравките. Ментата, копърът и магданозът ще се справят перфектно със задачата. От зеления тор си струва да обърнете внимание на синапа.

Тютюн

Освен това мравките не харесват миризмата на тютюн, така че си струва да го отглеждате в градината си, дори ако не пушите.

Don`t copy text!