май 28, 2024

На гарата в Париж имаше пиано! Това момченце седна и удиви всички! Българче е!

done

На гарата в Париж имаше пиано! Това момченце седна и удиви всички! Българче е!

12-годишният виртуозен пианист от Пловдив Николай Маринов предизвика истински фурор на парижката гара Сен Лазар с брилятно концертно изпълнение на пиано. Случката става известна след като зрители от спонтанно насъбралата се публика качва клипове с невероятното изпълнение на българчето в Youtube, а впоследствие е подробно разказана в пловдивското издание „Марица“.

Пред него детето споделя, че е търсело възможност да репетира и така се е стигнало до концерта на гарата.

 

“През юни пътувах с родителите ми от Париж към Фурш за концерт, а нямах никакво време да репетирам. В същия момент видях „Ямахата“ (б.р. марката на пианото), върху която имаше табела “За всеки, който го може”. По-късно проверихме в сайта на Сен Лазар и разбрахме, че там са свирили много известни музиканти. Но тогава просто беше единствената възможност да се упражня преди участието”, споделя Ники. Щом удря първите акорди, около него веднага се насъбира публика, която започва да го сравнява с Моцарт.

 

Авторката на материала разказва, че Николай е възпитаник на музикалното училище “Добрин Петков”, свири от 6-годишен, а CV-то му е впечатляващо. Младият виртуоз има 15 първи награди от най- авторитетните конкурси в Европа, включително от Париж и Рим, няколко специални награди и Grand Prix на различни международни и български конкурси. Завършил е пет майсторски класа. Повече за невероятния талант на българчето, с което без съмнение всички се гордеем и ще се гордеем, можете да прочетете тук. А сега вижте и видеото от концерта на гара Сен Лазар.

 

Don`t copy text!