юли 19, 2024

Нечуваното предсказание на монах от Витовнишкия манастир Успение Богородично смая всички!

done

Нечуваното предсказание на монах от Витовнишкия манастир Успение Богородично смая всички!

Животът и духовният път на стареца Тадей Витовницки
На тихо и спокойно място в близост до Витовнишкия манастир „Успение Богородично“ се почива прахът на отец Тадей. Хиляди поклонници идват всяка година, за да почетат паметта на стареца.

Мнозина твърдят, че са получили духовни прозрения, докато стоят на гроба му.

Запомнен е като безкрайно благ и безкористен монах. Очите на стареца отразяваха духовно богатство и милосърдие, а тялото му излъчваше вяра и вътрешна сила. След първия си инфаркт през 1992 г. отец Тадей се сблъсква с лична тъмнина и съмнение, но вярата му става все по-силна и по-силна.

През 1996 г. изповедникът получава втори инфаркт и допълнително отслабва физическото си тяло. Но това изпитание само увеличи любовта му към Господ и ближния. Още на смъртния си одър проницателният старец смайва присъстващите: лицето му сякаш е озарено от вътрешно сияние. Монахът бил заобиколен от мир и спокойствие, надминаващи всички земни радости, и всички наблизо усещали тази светла и топла сила.

Пророчествата на Тадеус Витовницки са изследвани с голям интерес от много специалисти, включително сръбски теолози. Така професор Йератич от Богословския факултет на Белградския университет имаше късмета лично да общува със стареца. Отива в манастира от 1993 до 1997 г. След срещи със своя изповедник ученият го нарече най-просветеният монах в Сърбия. Какво му каза проповедникът?

Пророчествата на стареца Тадей
Според мъдреца хората не знаят нищо за истинските планове на силните – онези, които поеха върху себе си греха да управляват съдбините на цели народи и коварно предадоха свещената ценност на живота. Те също тайно подготвят ново оръжие с безпрецедентна сила. Има предположение, че става дума за тектонични оръжия, които могат изкуствено да предизвикат вулканични изригвания, земетресения и други природни бедствия. Ефектът му обаче може да не е забележим в началото.

В тази връзка отец Тадей даде своите напътствия: „Смисълът на живота на човек е да се върне в обятията на Господа, да постигне благодатта на Светия Дух. Светиите, които последваха Христос, не поглеждаха назад, а отиваха право при Бога. Страховете ще завладеят душата, докато благодатта я озари. Тогава няма да изпитваме нито страдание, нито страх . „

Това означава ли, че трябва да преминем през нови, по-страшни изпитания? Възможно ли е онези, които не са успели да постигнат това, което искат чрез налагане на сила, да похарчат огромни средства и да фалират? В същото време ще отклони ли всички подозрения от себе си, защото заплахата ще дойде от природата, а не директно от вдъхновителите на вълненията? Очевидно е, че ни очакват зашеметяващи открития.

Проницателният старейшина има пророчества за идването на Антихрист през 1992 г. Отначало той действаше тайно чрез помощници, но скоро сам дойде на власт и все още управлява. Монах Тадей предупреди: злото се стреми да опорочи лицето на Църквата, да изкриви и преначертае светите основи. Всъщност днес можем да наблюдаваме как духовници освещават оръжия, благославят убийства и дори издигат цели църкви, посветени на войната.

Старейшината видя, че книжните пари и бижутата скоро ще станат безполезни. Тадей каза интересни думи за определен печат, който „ще бъде приложен с лазерни лъчи, невидими за окото . “ Тези лъчи ще ви помогнат да преброите сумата по сметката на човек в магазин и да извадите цената на закупения продукт.

Старецът вярваше, че е по-добре да не пестиш пари, а да инвестираш и да живееш деня, който Господ ти е дал. Притежаването на голямо богатство, но животът без връзка с Всемогъщия е това, което прави човека слаб. Идваме на този свят с празни ръце и можем да вземем само душата си със себе си. И само времето, което Творецът е отмерил за развитието на душата, има стойност.

Предсказанията на монасите: мъдрите думи на стареца за бъдещето
Проповедникът ни инструктира да се молим всеки ден , както правят православните отшелници. Те са тези, които възпират дявола, който иска да върже целия свят. Трябва да сме силни и готови за битката между доброто и злото, която ще помете 21 век. Тя ще породи хаос и ще погълне всичко наоколо, освен душите на истинските вярващи.

„Злото се генерира от онези, които не вярват в Създателя. Те няма да бъдат докоснати от сиянието на любовта. Всеки християнин трябва да се моли за тях, за да ги спаси от топлината на омразата и гнева. Щом допуснахме в себе си мисъл без доброта и любов, в този момент ние приехме в себе си самия враг. Нашето тяло помага на злия дух да се прояви .

Ядосваме се и обвиняваме другите, но никога не започваме от себе си. Ако започнем, ще има по-малко зло в света. Нашите мисли са предшественик на нашия живот. Това е храна за нашия дух. Около нас в нас са втълпени хиляди мисли на други хора. И ние ги улавяме като радиовълни, но не знаем как да се свържем с източника на радост. Вместо това попадаме в оковите на лукавия. Затова се разболяваме. Болестта е следствие от умствен упадък. Грехът започва с мисъл .

Единственият, който може да ни помогне да победим злото, е Господ. Само злото може да бъде победено не със зло. Само добро. Любовта не може да бъде смачкана. Тя е непобедима, защото Бог е любов . „

Това са мислите на проницателния старец Тадей. Какво мислите за тези думи? Пишете ни в коментарите!

Don`t copy text!