април 17, 2024

НИМХ: Идват 2 снежни дни, навсякъде ще вали много, ще натрупа в тези градове

done

НИМХ: Идват 2 снежни дни, навсякъде ще вали много, ще натрупа в тези градове

 

Температурите в страната ще са предимно от минус 3 до плюс 2 градуса, в София е около минус 3.

Днес ще преобладава слънчево време, но привечер от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен южен вятър, а максималните температури ще са предимно между 6 и 11 градуса, в София – около 8.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над западните райони. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. С него дневните температури значително ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 1.

Утре ще е предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще достигат 15-16 градуса. Само на места в котловините на  Западна България ще бъде по-хладно със стойности около 5-6 градуса, заради мъглите.

И в петък ще се задържи сравнително топло. Облачността ще е по-често значителна и на отделни места пак ще има слаби валежи от дъжд. В края на петъчния ден от северозапад ще започне да нахлува студен въздух.

В събота температурите рязко ще се понижат и ще вали сняг. Очакваме значителни количества на места и ще се образува нова снежна покривка. В Северна България, както и по планинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. В неделя валежите ще отслабват и спират, но ще бъде студено.