юли 19, 2024

Обърнете внимание вашите газове имат ли силна миризма! Ако мирише много, може да има само 2 причини!

done

Обърнете внимание вашите газове имат ли силна миризма! Ако мирише много, може да има само 2 причини!

Напълно нормално е да се отделят газове, защото ако едно живо същество яде, тогава то отделя и газове. 

Бактериите произвеждат газ, когато разграждат нишестето и захарта, които тялото ни не може лесно да смила. Разбира се, че газът трябва да излезе някъде.

Средният човек изпуска газове около 18 пъти на ден.

И това е добре. Това означава, че храносмилателната ви система работи добре и имате много добри бактерии. Въпреки това, в зависимост от честотата и миризмата, газът може да служи и като сигнал за това, което се случва вътре. Ето какво говорят различните видове газове за състоянието на тялото ви.

Без мирис

Не се безпокойте. Дори и да изпускате газове по 18 пъти на ден, повечето са без мирис и никой няма да забележи.  По-голямата част от газа, който отделяте, е въглероден диоксид.

Ако има миризма

Неприятната миризма се причинява от сероводород, който се образува при усвояване на храни, съдържащи сяра, като броколи, карфиол, млечни продукти и боб. Червеното месо също може да причини неприятна миризма, но не толкова бързо благодарение на химикала тиол.

С Много силна миризма 

Това обикновено означава, че имате супер здравословна диета, богата на фибри. Те обаче могат също да показват, че имате непоносимост към лактоза. Не е нужно да се чувствате зле, но ако пуснете „вонящата бомба“ скоро след консумация на млечни продукти, това означава, че тялото ви трудно ги усвоява.

Тихо изпускане на газове

Звукът, когато изпускате газ, всъщност не е свързан със здравето ви. Просто е свързано с позицията на мускулите ви в момента, в който се е случило.

Често изпускане

Това изобщо не е лошо. Но ако ви се случва много често, това може да е знак, че сте яли много храни, които причиняват газове или че много въздух е навлязъл в храносмилателната ви система. В редки случаи може да е бактериален растеж в тънките черва, който причинява чести газове и подуване на корема. Но обикновено това не е причина за безпокойство.

Don`t copy text!