юли 19, 2024

Пенсионери споделят: Всяка една стотинка за нас е важна, това бе неочаквана подигравка

done

Пенсионери споделят: Всяка една стотинка за нас е важна, това бе неочаквана подигравка

Пред репортери на пловдив24 възрастни хора попитаха открито до кога ще се подиграват с пенсионерите. Попитаха как има пари за всички други неща в държавата, но не и за пенсионерите. Продължиха с това дали не е крайно време да спрат тези подигравки, тъй като пенсионерите са най-ощетените. Въпросите бяха отправени относно намалението на картите за градския транспорт, а сега отново предстои увеличение.

Изказването продължава с това, че всяка една стотинка, която се дава, се обмисля предварително трябва или не.

Една възрастна дама сподели, че транспортът в град Пловдив е под всякаква критика и че понякога дори имала чувството, че все едно карат чували с картофи и зеленчуци, а не хора. Жената допълва, че 3 лева, са си 3 лева, тъй като с тях можеш да си закупиш хляб и мляко.

Припомняме, че от 2024 година предстои увеличение на картите за градски транспорт, за които по-рано бе гласувано намаление, но то важеше до края на 2023 година.

Така възрастните хора в Пловдив ще заплащат с 3 лева повече за своите преференциални карти. Увеличение предстои и в столицата.

Репортерите направиха анкета сред хората, която показа, че те не са доволни от увеличението, а дори част от тях не знаели предварително, тъй като никой не ги е уведомил.

Друг гражданин сподели, че взима най-минималната пенсия и затова се налага да работи на две места и има нужда от тази карта за градски транспорт. Мнението бе, че не очаква нищо, само знае, че всички промени са отрицателни.

Пловдивчани не са доволни и от обслужването в градския транспорт в града.

Друг гражданин помоли управляващите на градската линия 16 да закупят нови градски автобуси, тъй като е редно да могат и майки с колички да се качат, както и възрастни хора.

Припомняме, че от 2024 година не само картите поскъпват, но и водата в почти цялата страна, някъде ще се усети по-малко, някъде разликата е драстична.

Don`t copy text!