юни 12, 2024

Пловдивчанка направи на нищо две служителки от паспортната служба за държанието им

done

Пловдивчанка направи на нищо две служителки от паспортната служба за държанието им

На мейла на Plovdiv24.bg получихме жалба от Красимира Валентинова Йовчева, изпратена и до гл.инсп. Георги Машонов, началник РУ 02 Пловдив. Публикуваме я без редакторска намеса:

Г-н Машонов,

Бих искала да подам оплакване относно поведението на подопечните Ви две служителки (не се представиха, а нямаше и баджове с имената им, затова ще се наложи да съм по-описателна), които работят в паспортна служба – приемат документи, правят снимки за паспорти и от тях се взимат готовите паспорти.

Наложи се на мен и мъжа ми да ползваме техните услуги на 29.06.2022 г. около 10,00 часа сутринта. Отидохме да подадем документи за подновяване на паспортите си и получихме вх. номера 623/4525 и 623/4526.

Поведението на двете жени беше меко казано безочливо. Разговарят с клиентите, карайки се с тях. С всеки един! Не пропускат! Имат очакване отсрещната страна да е наясно с всички процедури и административни детайли на тяхната работа, без да поясняват абсолютно нищо, не отговарят на зададени въпроси, “въртят очи“, демонстрирайки абсолютното си нежелание да работят това, за което са наети.

Говорят на “ти“, използват ехидни и непочтителни думи, имат усещането, че са несменяеми и всички хора, чакащи на опашка за документи, са длъжни да се погрижат за техния работен комфорт. Търсят пререкание с всеки и не пропускат човек, с когото да се скарат, или поне да го накарат да съжали, че се налага да работи с Вашата институция.

Конкретно в нашия случай жената, която прави снимките, се скара на моя мъж за мястото, на което си е оставил попълнените документи (като казвам “скара се“, разбирайте, че наистина повиши тон и крещеше срещу него). След това каза, че няма да го снима и пусна жената, която чакаше след нас да се снима преди него “за наказание“, че много сме бързали – “Всички бързат, ти ще изчакаш сега, аааамаха“, бяха думите и.

Другата жена, чието място е по-близо до вратата, се скара с колежката си (пред нас, по някакви техни си въпроси) и след това пренесе гнева си в разговора с нас.

За общото време от 20 минути престой при тези две жени ни беше крещяно през цялото време, не получихме адекватно обслужване, нито отговори на въпросите си. Вместо добър ден, ни навикаха, че питаме за бланка, която да попълним и като цяло разбрахме, че тези жени имат спешна нужда от обучение по сериозно много направления.

Днес, 26.07.2022, около 10,00 часа отидох отново, за да получа новите паспорти. Заедно с мен вътре беше и едно четиричленно семейство – родители с бебе момиче и момче на около 5 г. Искаха да подадат документи за издаване на паспорти за двете деца и жената.

Преминаха през същия фарс, който Ви описах по-горе, а едната Ви служителка (жената, чието място е по-близо до вратата), не се смути дори от плача на бебето, за да се скара с родителите, че нещо не са написали на правилното място. Говорих с хората на излизане, те ще се отзоват с подробно описание на разговора с жената и причината за скандала, ако ги потърсите.

Двете жени, Ваши подопечни, получиха устни забележки от мен два пъти, когато подавахме нашите документи на 29.06.2022 г., но след днешното фиаско си дадох сметка, че ще трябва да им се обърне по-сериозно внимание.

Може би не искат да работят това, може би не искат да са там, може да имат лични проблеми, или психически разстройства, каквото и да е, това не би следвало да е проблем на клиентите и всички, които са излезли от работа, за да дойдат да си изкарат документи.

Относно тромавата и неясна процедура за подаване на жалби, в комбинация с неосведомеността, която се шири в отдела, ще Ви пиша друг път. Работата с Вашите подопечни е истинско мъчение и горещо се надявам, че ще погледнете по-сериозно на този въпрос. Очаквам входящ номер и последващо градивно развитие, а не просто стандартна бланка, която се изпраща в законоустановен срок за отбиване на номера.

За да Ви стимулирам малко повече, ще изпратя копие на тази жалба и до няколко медии, с надежда все пак нещо да се промени. Предложението ми е, да си направите труда да поискате обратна връзка от хората, които са ползвали услугите на Вашите служители, за да разберете, че недоволните не са един и двама, а по-скоро минават 90%…

Don`t copy text!