юли 23, 2024

Под закрилата на Богородица: хората, родени на ТЕЗИ ДАТИ, са защитени от иконата на Божията майка

done

Под закрилата на Богородица: хората, родени на ТЕЗИ ДАТИ, са защитени от иконата на Божията майка

Много вярващи не знаят, че са покровителствани от този или онзи светец, от когото могат да поискат утеха и защита в молитва. Освен това всеки от нас дори има своя собствена специална икона, от която можем да поискаме помощ.

Можете да разберете коя икона може да стане ваша вярна помощ по пътя на живота въз основа на датата на раждане.

Ако говорим за покровителството на светците, тогава е необходимо да засегнем темата за именните дни. Нашите предци са се отнасяли много по-благоговейно към именните дни, отколкото към празнуването на рождените дни. В наши дни обаче мнозина са забравили колко важни са именните дни – хората, които са далеч от християнството, изобщо не се интересуват от това кой ги защитава и покровителства.

Днес именните дни се празнуват рядко поради непознаване на въпроса за вярата, но въпреки това имената, дадени ни при кръщението, имат специално значение.

Но кога точно е прието да празнуваме именните дни?

Обичайно е да празнувате имен ден в деня на възпоменанието на светеца, чието име носите. Църковният календар ще помогне да се определи този ден.
Грешка обаче е да се предполага, че този или онзи светец може да бъде и вашият ангел-пазител.

Ангелът Пазител ни се дава в момента на Кръщението – той ни придружава и води по пътя на живота, като ни помага да се доближим до Спасението и Господа. Ангелът пазител може да се нарече вид добър дух, но в същото време невидим и безименен. Не забравяйте мислено да се обърнете към вашия ангел пазител – говорете по-често и се консултирайте с него.

Ще видите – след молитва към ангела пазител, много неприятности и ежедневни проблеми ще бъдат решени бързо и лесно. Вашият наставник никога няма да ви изостави или разочарова, а дори и след края на земния ви път, ангелът пазител е този, който води поверената му душа към Небесния Отец.

Въпреки това, в допълнение към ангела-пазител, всеки вярващ има и своя специална икона на застъпник.

Преди време отбелязахме деня на лятната Казанска икона на Божията Майка . От древни времена тя защитава и покровителства християните, родени през зимата – от 22 декември до 20 януари . А Свети Силвестър и Серафим Саровски ги защитават от беди и зло.

Особена сила ще имат молитвите на хората, родени в тези дни и прочетени пред тази икона.  Не бива обаче да се мисли, че само родените на посочените дати трябва да се молят на св. Силвестър и Серафим Саровски, както и на Казанската Богородица – духовните отци призовават всички християни да се обърнат с молитви към Майката на Св.

Господи, моли я за здраве за себе си и близките си, сърдечна радост, чиста любов и мир.

На родените от 21 януари до 20 февруари им помагат светците Атанасий и Кирил, а ги закрилят признатите за чудотворни икони на Владимирска Богородица

Друга силна икона, която изобразява Иверска икона на Света Богородица, защитава хората, родени от 21 февруари до 20 март. Свети Алексий ги покровителства. На този светец обикновено се молят за здраве, за помощ за избавяне от определени трудности и за утеха в беда.

Тези, които са родени в периода от 21 март до 20 април, трябва да поискат застъпничество от чудотворната икона на Казанската икона на Пресвета Богородица. Тези хора са закриляни от Свети Софроний и Свети Инокентий Иркутски, както и Свети Георги Изповедник.

Хората, родени от 21.04 до 20.05, са защитени от не една, а две икони – иконата на Богородица „Гарантът на грешниците“. А за тяхното благополучие се грижат св. Стефан и св. Тамара, както и Йоан Богослов.

 

Родените в периода от 21.05 до 21.06 Покровители на родените през тези дати са Алексей и Константин. Тези светци са силни защитници, способни да прогонят всяко зло от живота. Иконата, пред която трябва да отправите молитви, е „Владимирска” Богородица, която защитава и насочва по истинския път

Родените от 22 юни до 22 юли са защитени от иконите на Казанската Богородица и „Радостта на всички скърбящи“ , както и св. Кирил.

Християните, родени от 23.07 до 23.08 са защитени от Пророк Илия и Николай Чудотворец. Присъствието им в живота ви ще помогне да се справите с трудностите и да придобиете увереност в своите способности. Иконата „Покров на Света Богородица“ също запазва мира, като дава помощ и защита на всеки, който го поиска.

Родени в периода от 24.08 до 23.09 трябва да потърсят помощ от силните небесни покровители Йоан, Павел и Александър. „Страстната“ икона на Богородица е вашият защитник – пред нея всеки вярващ може да поиска защита от несгоди и негативизъм, които създават препятствия по пътя ви.

Родените от 24.09 до 23.10 Свети Сергий Радонежки, наставникът и покровителят на всеки християнин, носи неуморна закрила над хората, родени на тези дати. Иконата покровител е Почаевската икона на Богородица. Нейната сила помага на всеки да намери истинска вяра, сила и справедливост по отношение на недоброжелателите, увереността и спокойствието при вземането на решения.

За родени в периода от 24.10 до 22.11 Свети Павел, помага за постигането на просветление чрез намирането на хармония със себе си и външния свят. Иконата закрилник в този случай е Богородица „Скоропослушница“, която лекува телесни и психични заболявания, дава мир и спокойствие в семейството, насочвайки го по правилния път.

Тези, които са родени от 23.11 до 21.12 покровители са Света Варвара и Николай Чудотворец. На първо място е необходимо да се помолим на родените на тези дати пред иконата на Богородица „Знамение“. Тя намалява лошото влияние, помага да се намерят истински приятели, а също така и да се лекуват дълбоки духовни рани.

Don`t copy text!