• Home
  • Правя си само 2 курса вечер и съм като кукла в огледалото на сутринта- рецепта на повече от 100 години

Правя си само 2 курса вечер и съм като кукла в огледалото на сутринта- рецепта на повече от 100 години

Козметичната индустрия напредва с бързи темпове. И изглежда, че с всички тези пептиди, екстракти с ниско молекулно тегло и микрокапсули с активни съставки в серуми, лосиони и кремове, като цяло можем да забравим за безмилостното влияние на времето върху кожата. Уви!

Иновативните продукти за грижа за кожата се размножават и жените продължават да използват рецепти за красота, които са били известни на техните пра-прабаби. Защото те са ефективни!

Ние намерихме стара, но ефективна рецепта за подмладяваща маска . Известно е, че Ан Болейн, майката на английската кралица Елизабет I, го е използвала, за да се грижи за кожата си, така че тя да остане свежа и еластична възможно най-дълго. Опитайте и вие и ще се убедите сами!!.

Домашна грижа за кожата

Имайте предвид, че този инструмент не може да се нарече еднозначно маска. По-скоро програма за грижа за кожата в четири стъпки . По-добре е процедурата да се извършва вечер: по време на сън кожата интензивно се възстановява и обновява. На сутринта ефектът ще се утрои!

Ще ви трябват 4 чаши

На първо място 2 с.л. счукани овесени ядки (люспи) и 2 с.л. растително масло. Разбъркайте добре. След това настържете 1 малка обелена ябълка. Към нея добавете 1 ч.л. лимонов сок и течен мед.
Изсипете 100 мл кефир или кисело мляко в третата чаша, добавете 1 ч.л. морска сол, разбъркайте.

В четвъртата чаша сварете силен чай от лайка.

Вечерен ритуал за красота

Нанесете съдържанието на първата чаша върху почистено лице, шия и деколте. Масажирайте леко кожата си. Оставете продукта върху кожата за 5 минути.

Не изплаквайте овесените ядки, а нанесете отгоре съдържанието на втората чаша. Масажирайте кожата отново, оставете състава за 5-7 минути.

Използвайте памучен тампон или гъба, напоени със съдържанието на третата чаша, за да премахнете маската от лицето си. За пореден път избършете кожата с памучен тампон, потопен в кисело мляко и сол.

Измийте остатъка от кисело мляко с чай от лайка. Изсушете кожата си с мека, суха кърпа.

След процедурата кожата изглежда невероятно: кадифена, хидратирана и изгладена. Тенът се подобрява значително, порите се стягат и бръчките стават по-малко видими. За да натрупате ефекта, провеждайте процедурата 2 пъти седмично в продължение на 2 месеца .