• Home
  • Преди бяха моята гордост, но откакто разбрах какво ми причиняват, ги раздадох до една! Ефектът дойде мигновено

Преди бяха моята гордост, но откакто разбрах какво ми причиняват, ги раздадох до една! Ефектът дойде мигновено

Орхидеята в природата е  епифитно растение .

Това означава, че тя може да расте през целия си живот (или част от живота) върху други растения без почва. Всички хранителни вещества и микроелементи орхидеята получава чрез корените от влажния въздух.

Въз основа на този факт хората започнали да й приписват възможността да се хранят от  жизнената енергия .

Домашното цвете орхидея

Напоследък се разпространи схващането, че орхидеите не могат да се отглеждат в домашни условия: само в офиси и търговски помещения.

Фън Шуй експертите, обаче, имат свой собствен поглед върху този въпрос. Те не забраняват гледането на красивото цвете вкъщи с уговорката, че е по-добре да не се поставя в спалнята.

Смята се, че по време на сън хората са абсолютно беззащитни и коварното растение може да се възползва от това и да вземе част от жизнената ни енергия . На сутринта човек може да се почувства много уморен и неразположен.

Също така, Фън Шуй експертите настояват, че орхидеята е само  женско цвете , поради което е в състояние да наруши мъжката аура и да потисне либидото. Ето защо, ако в къщата има мъже, най-добре е да се постави саксията с растението там, където те прекарват най-малко време.

 

Освен така, не всички жени трябва да отглеждат това капризно цвете. Ако домакинята има силна воля , едва ли ще възникнат проблеми.

Но ако жената има мек, уязвим и крехък нрав , орхидеята може да причини вреда на господарката си: енергията й бавно ще се пренесе върху цветето. Затова такива нежни дами е най-добре да се отърват от орхидеите, като ги подарят на друг.

Въпреки всички аргументи на експерти, ние вярваме, че такова красиво растение като орхидеята не може да навреди на хората! Какво мислите? Кажете ни в коментарите!