юли 19, 2024

Разсадът ще бъде силен, а коренът – здрав, ако приготвите този безплатен тор

done

Разсадът ще бъде силен, а коренът – здрав, ако приготвите този безплатен тор

Можете да постигнете отлични резултати при отглеждане на разсад без скъпи химически торове, защото растенията могат да получат всички необходими хранителни вещества от най-обикновените продукти, които се намират във всяка кухня.

Простият органичен тор, за който ще стане дума, е подходящ за разсад от краставици, домати, чушки и други култури. Подхранването ще даде на разсада голямо количество азот, фосфор, калий, желязо, огромно количество микроелементи и аминокиселини, без които нормалният растеж и развитие са невъзможни.

Какви резултати ще даде торенето:

стъблото ще стане по-дебело;
развитието на кореновата система ще се подобри;
имунитетът ще се увеличи.

 

Необходими съставки:

бял боб – 1 чаша;
утайка от кафе – 1 с.л.

Залейте зърната боб с 1 литър вода и оставете да киснат 6-12 часа. През това време водата ще стане мътна, което означава, че хранителните вещества от зърната ще се прехвърлят във водата.

 

Утайката от кафе ще ви помогне да направите тора още по-ефективен.

На първо място, кафеените зърна съдържат фибри, които са отличен субстрат за растенията. В допълнение, в него перфектно се развива гъбичкаа, която е полезна за почвената биота – Trichoderma, която ще защити насажденията от късна болест и патогенни бактерии. Утайката от кафе съдържа магнезий, манган, мед, цинк, азот, калий и фосфор, без които нормалният растеж на разсада е невъзможен.

 

Добавете 1 супена лъжица утайка от кафе към водата на зърната и разбъркайте добре. Използвайте тора за поливане на разсада в корена веднъж на всеки 10-14 дни и резултатите няма да закъснеят.

Don`t copy text!