юли 25, 2024

Разсадът ще бъде силен, а коренът – здрав, ако приготвите този безплатен тор:

done

Разсадът ще бъде силен, а коренът – здрав, ако приготвите този безплатен тор:

Можете да постигнете отлични резултати при отглеждане на разсад без скъпи химически торове, защото растенията могат да получат всички необходими хранителни вещества от най-обикновените продукти, които се намират във всяка кухня.

Простият органичен тор, за който ще стане дума, е подходящ за разсад от краставици, домати, чушки и други култури. Подхранването ще даде на разсада голямо количество азот, фосфор, калий, желязо, огромно количество микроелементи и аминокиселини, без които нормалният растеж и развитие са невъзможни.

Какви резултати ще даде торенето:

стъблото ще стане по-дебело;
развитието на кореновата система ще се подобри;
имунитетът ще се увеличи.

силен корен разсад

Необходими съставки:

бял боб – 1 чаша;
утайка от кафе – 1 с.л.

Залейте зърната боб с 1 литър вода и оставете да киснат 6-12 часа. През това време водата ще стане мътна, което означава, че хранителните вещества от зърната ще се прехвърлят във водата.

бобена вода

Утайката от кафе ще ви помогне да направите тора още по-ефективен.

На първо място, кафеените зърна съдържат фибри, които са отличен субстрат за растенията. В допълнение, в него перфектно се развива гъбичкаа, която е полезна за почвената биота – Trichoderma, която ще защити насажденията от късна болест и патогенни бактерии. Утайката от кафе съдържа магнезий, манган, мед, цинк, азот, калий и фосфор, без които нормалният растеж на разсада е невъзможен.

утайка от кафе

Добавете 1 супена лъжица утайка от кафе към водата на зърната и разбъркайте добре. Използвайте тора за поливане на разсада в корена веднъж на всеки 10-14 дни и резултатите няма да закъснеят.

поливане разсад

Don`t copy text!