• Home
  • Само 1 таблетка от това и реколтата на доматите няма да има прибиране

Само 1 таблетка от това и реколтата на доматите няма да има прибиране

Опитните градинари често използват различни фармацевтични препарати, които са доказали своята ефективност – благодарение на едно лекарство те винаги успяват да приберат богата реколта от домати.

1 таблетка за богата реколта от домати

Що се отнася до доматите, таблетките аспирин имат много широк спектър на действие. Важно е да се отбележи, че имунната система на растенията като цяло става по-силна след употребата на този продукт.

Също така лекарството съдейства за по-богата реколтата чрез увеличаване на периода на плододаване.

Струва си да се отбележи, че само 1 таблетка е достатъчна за седем литра вода. Необходимо е хапчето първо да се натроши и след това да се разреди с вода. Получената течност се използва за поливане в корена.

Важно е да запомните, че това подхранване може да се извършва само за големи растения. Достатъчно е да „третирате“ доматите с аспирин веднъж месечно.

Ако искате да използвате лекарството като допълнителна защита срещу вредни насекоми, тогава начинът на приготвяне на разтвора е по-различен. За целта ще ви е необходима половин таблетка аспирин, която трябва да се разтвори в 5 литра вода. Този разтвор се използва за третиране на листата. В случая процедурата може да се извършва два пъти месечно.