юли 19, 2024

Синоптик предупреди: Радвайте се на хубавото време, че иде голяма беля

done

Синоптик предупреди: Радвайте се на хубавото време, че иде голяма беля

Синоптичката на БТВ Натали Трифонова предупреди къде се очакват сняг и дъжд в следващите няколко дни.

„До края на деня ще бъде предимно облачно и на отделни места ще превали слаб дъжд. Вечерта от запад облачността ще започне да намалява.

Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево. На места в низините и котловините – мъгливо. Следобед облачността отново ще се увеличи, на места в Западна и Централна България очакваме да превали дъжд. Вятърът ще бъде слаб, по Дунавската равнина и Горнотракийската низина – до умерен от запад, северозапад. Денят ще започне с температури между 2 и 7 градуса, а следобед очакваме между 11 и 16. В София температурата ще бъде около 12 градуса. В планините до обяд ще преобладава слънчево време. Следобед от запад облачността ще започне да се увеличава и до края на деня на много места ще има валежи от дъжд, а над около 1800 метра височина ще вали сняг. Вятърът в планината ще бъде силен, а по високите и открити части – бурен от запад. Температурата на 1200 метра височина ще бъде около 7-8 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

В петък облачността ще намалее до предимно слънчево, а температурите в страната ще се задържат без съществена промяна. През почивните дни ще бъде облачно. В нощта срещу неделя и в неделя през деня на много места в страната ще има валежи от дъжд, а по високите части на планините – от сняг. Температурите остават по-високи от обичайните за началото на месец януари. През следващата седмица обаче очакваме застудяване, а с него вече и валежи от сняг“, прогнозира тя.

Don`t copy text!