април 15, 2024

Скръбна вест: Нана Гладуиш загуби най-близкия си човек: Търся сили да продължа без теб

done

Скръбна вест: Нана Гладуиш загуби най-близкия си човек: Търся сили да продължа без теб

Ново житейско изпитание застигна бившата тв водеща на „Съдебен спор“ Нана Гладуиш. Тя с болка сподели, че е загубила своята сестра Мартина, и то в навечерието на Коледа.

Нана научила тъжната новина в САЩ, където живее със семейството си, и не е имала възможност да се завърне у нас и да изпрати в последния й път любимата си сестра.

Болката си Нана сподели във фейсбук:

На 22 декември, на 55 г. ни напусна моята сестра, Мартина Стефанова.
(29.08.1968 г. – 22.12.2023 г.)

Сърцето ми е празно, душата – опустошена…

Сестра ми имаше твърдия характер на баща ни и душата на мечтател, която наследи от майка ни.

Преди 6 години, когато й поставиха диагноза рак, ние тръгнахме по труден път, път, по който тя нито веднъж не се отказа и не спря да вярва и мечтае.

Днес в навечерието на една Нова година, потънала в болка и отчаяние, търся сили да продължа да вървя по пътя без теб, Мартина… Вярвам, че си на едно по-добро място… Вярвам, че ти вече, освен моя сестра, си и мой ангел пазител.

Мартина беше част и от Една от 8 – поддръжник, приятел и член на настоятелството на фондацията. Беше до мен и в каузата.

Голямата ирония на съдбата е, че Нана и сестра й имаха сходни съдби, тъй като и двете бяха диагностицирани със злокачествено заболяване в рамките само на един месец. Първа лошата вест за себе си научи Нана, а в края на юни 2017 година се оказа, че Мартина също е болна от рак и има метастази в главата.

Тя се бори повече от шести години с коварната болест и дори дни преди да издъхне е трябвало да пътува за поредна интервенция за Израел, но до такава така и не се е стигнало, пише Лупа.