април 17, 2024

След като отслабнах, приятелките ми започнаха да идват при мен всеки ден, за да ми искат рецептата. Ето я!

done

Лимонова напитка с джинджифил освежава и намалява талията. Пие се за период от седем дни, след което се прави почивка от седем дни, след това се повтаря и т.н. Много е вкусна, така че може да се пие всеки ден, но тъй като съдържа някои стимулиращи съставки, препоръчително е да се правят почивки.

Отдавна съм си записала рецептата от едно списание и я използвам редовно. Интересното е, че след като го предложих веднъж на приятелки и съседки, те ми се обадиха на следващия ден, за да ми кажат, че са изумени от резултатите, само за един ден, само от една чаша сок. На шега им казах да дойдат пак, ако искат да пият, и те наистина го направиха.

Честно казано се зарадвах, защото си прекарахме добре, но когато дойдоха на третия ден и казаха, че ще дойдат и на четвъртия, им дадох рецептата, за да си я приготвят сами. Но те продължиха да идват седем поредни дни, защото си мислеха, че „аз съм техният късмет“.

Сокът има изразени диуретични свойства, така че очаквайте през деня да уринирате повече от обикновено, като същевременно почиствате пикочните си пътища. Метаболизмът ви също ще се засили, така че би било добре да се разходите през деня или да практикувате някаква физическа активност, която ще ви накара да се изпотите.

Тъй като ще изхвърлите много течности от тялото си, трябва да се хидратирате малко повече от обикновено. Също така се опитайте да не добавяте много сол към храната си, тъй като солта ще задържи вода и ще спре процеса на почистване.

Сокът се пие по една-две чаши на ден, а останалото се съхранява в хладилник до консумацията на следващия ден. Винаги се приема на празен стомах, тоест сутрин и вечер или между храненията, когато нямате храна в стомаха.

Лимонова напитка с джинджифил за отслабване

Необходими съставки:

  • сокът на 1 лимон
  • 2 краставици (ако са малки 4)
  • пресен корен от джинджифил колкото палец (около 3 см)
  • 10 листа прясна мента
  • 700 мл вода

Ако краставиците са органични, не ги белете, а само отрежете краищата.

В противен случай ги обелете и нарежете на кръгчета. Обелете джинджифила, след което и него нарежете. Разбъркайте съставките в блендер, добавете листата мента, прясно изцедения лимонов сок и малко вода. Разбъркайте, като постепенно добавяте водата, докато получите гладка смес. Прецедете и съхранявайте в стъклена бутилка.