юли 25, 2024

Сложете щипка канела в кафето си и вижте какво ще се случи

done

Сложете щипка канела в кафето си и вижте какво ще се случи

Кафето е напитка, която е полезна в много отношения. Консумацията му подобрява състоянието на сърцето и черния дроб и активира метаболизма. Но това не се отнася за кафето, което съдържа висококалорични добавки под формата на сметана, сиропи, подсладители. За тези, които вече са с наднормено тегло или се опитват да отслабнат, кафето трябва да се консумира изключително некалорично, без сметана и захар.

Кафе с канела – ползи от него Пиенето на неподсладено кафе определено не изглежда много привлекателно, но добавянето на канела помага за подобряване на вкуса на напитката.

 

Освен това този лесен трик помага за подобряване на здравето. Според експерти пиенето на кафе с канела носи куп ползи за здравето, пише порталът Focus.de. Лекар разкри какво ще се случи с черния ви дроб, ако всяка сутрин пиете кафе „Щипка смляна канела придава на горчивото кафе приятен вкус и много ползи. Вкусната подправка съдържа много важни минерали като калций, манган, калий, желязо и магнезий“, отбелязват експертите.

 

В допълнение, канелата съдържа много фибри, които насърчават здравословното храносмилане. Антиоксидантите в тази подправка ефективно предотвратяват оксидативния стрес – процесът на разрушаване на клетките чрез окисляване на молекулите на вредните вещества. „Популярната подправка може не само да ви помогне да спестите калории, но и да се насладите на кафето си без никакви добавки, които го подслаждат. Веществата в канелата също допринасят за понижаване на нивата на кръвната захар и изгаряне на мазнините“, твърдят учени, цитирани от немското издание.

Don`t copy text!