юли 19, 2024

Спират Ергенът заради нисък рейтинг?

done

Спират Ергенът заради нисък рейтинг?

Оказа се, че зрителите все пак имат вкус по отношение на това, което им се предлага на екрана. Така изненадващо култовото риалити “ Ергенът “ вече не е номер 1 по гледаемост, сочат най-новите проучвания.

Рейтингът на шоуто, в което девойки се борят за сърцето на един мъж, пада главоломно с всеки изминал епизод.

Това сочат данните на пийпълметричната агенция ГАРБ, цитирани от „България Днес“.

В първите 2 сезона на „Ергенът“ шоуто бе на върха в дните, в които се излъчва. Само че сега конкурентното риалити, което върви по Нова тв – „Хелс китчън“, е по-предпочитано от зрителите.

Готвачите от кухнята на шеф Виктор Ангелов са доста харесвани и предпочитани от зрителите. В първите 2 седмици, откакто се излъчват форматите, „Хелс китчън“ е почти 1/3 по-гледан от „Ергенът“. В него няма такива драми, както в конкурентното шоу.

По-динамично е, а това се харесва повече от зрителя. Дали причината за ниския рейтинг е слабият каст от девойки, или просто на българина му писва да гледа как семпли жени правят всичко по телевизията, за да се харесат на Ергена, не се знае. Но със сигурност има причина за огромния спад в интереса към предаването.

В социалните мрежи дори тръгна слухът, че 4-ти сезон на шоуто може и да няма догодина.

 

„Не знам кой ги избира, но с всеки изминал сезон става все по-зле“, коментират в мрежата. Малко вероятно е шоуто напълно да бъде спряно догодина, коментират телевизионери.

 

Възможно е по-скоро да му бъде сменено името, но не и акцентът. От доста време се твърди, че продуцентите обмислят да направят „Момата“ – еквивалент на „Ергенът“, но мъже да се борят за сърцето на една дама.

В същото време пък „Капките“ безапелационно бие конкуренцията и са твърдо номер 1 от всички формати в България. Една от причините за това е, че Би Ти Ви решиха да не пуснат предаване в първия ден от седмицата, когато по Нова тв вървят имитациите на звездите.

Don`t copy text!