юни 16, 2024

Сръчната баба Криси живее в панелка! Създаде най-красивата градина пред блока

done

Сръчната баба Криси живее в панелка! Създаде най-красивата градина пред блока

Кристина Шениаускене от Литва е на 64 години и се прочува сред съседите си с впечатляващата си градина пред дома, когато се нанасят в жилищната си сграда.

Казва, че работи за комплиментите на хората пред местна телевизия.

„През живота си никога не съм получавала толкова много комплименти, колкото сега“, добави тя.

Тя работи по 60-те различни растения в градината между 5 и 6 часа всеки ден, като ѝ помагат всички от блока, както и хората, които живеят в съседство.

Не чувства никаква болка, когато е навън и работи с цветята. Когато се върне и си легне да почине, тялото започва да я боли.

„Така че се чувствам по-добре тук (навън). Точно както в детството – не искам да се прибирам вкъщи вечер, а да стоя до късно“, добави тя с усмивка.

Грижи се за градината вече 11 години.

Освен това Кристина не се задоволява да седи на лаврите си; всяка година цветната й градина се разширява и подобрява, като подобрява и без това зашеметяващия й вид.

Миналата година получава просветлението да разширява градината не само на дължина, но и нагоре. Така се получава триетажна градина с всякакви цветя.

„Всяка година Кристина измисля нови композиции“, казва един съсед пред местната новинарска станция. „Идваме тук и всичко е, като в някакъв музей на цветята”

Don`t copy text!